Så här kommer receptet.
![]() |
Fläskytterfilé i Crock Pot |
Ingredienser (ca 6 portioner):
- ca 1 kg fläskytterfilé
- En stor rödlök (jag kommer att ta minst en rödlök till nästa gång)
- 2,4 dl hett vatten
- 0,6 dl farinsocker
- 3 msk rött vin
- 2 msk sojasås
- 2 msk ketchup
- 1 tsk mald havssalt
- 1 tsk mald svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
![]() |
Rödlök i botten av pottan |
Gör så här:
- Skär rödlök i ringar och lägg i botten av Crock poten.
- Putsa fläskytterfilén och lägg den ovanpå rödlöken
- Rör samman övriga ingredienser och häll ovanpå köttet
- Låt koka i Crock Pot på hög värme i ca 4-6 timmar eller tills köttet är klart
- Om det skulle bli för lite vätska i pottan så häll på lite extra vatten (jag behövde dock inte göra det)
![]() |
Fläskytterfilen läggs ovanpå den skivade rödlöken |
Efter att ha putsat fläskytterfilén fick jag dela den i två delar för att den skulle rymmas i grytan ovanpå den skivade rödlöken.
![]() |
Färdigblandad sky där farinsockret har smält av det heta vattnet |
Löken var så god!
![]() | |||
Skyn är här hälld över löken och fläskytterfilén |
![]() |
Locket på och värmen inställd på HIGH |
Efter att man har satt på locket och satt värmen på hög kan man lugnt ägna sig åt något annat i några timmar. Själv tog jag en härlig lång stavgångspromenad i det vackra vädret.
För den som har lyckan att äga en Crock Pot med timer så övergår den automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är uppnådd. Själv äger jag basmodellen som fungerar kanonbra den också men den är något mindre i storleken och saknar timerfunktion.
Så lyxmodellen står på önskelistan nästa gång jag fyller jämt :)
Med en Crock Pot hemma och en i stugan på landet så slipper dessutom maken släpa så mycket bagage (hoppas kära maken läser detta, så inser han vilken bra idé det skulle vara att ha en crock pot i varje hem, särskilt som vi måste släpa vatten och annat som väger en hel del till stugan varje gång vi åker dit :)
Crock-Pot
övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är
uppnådd - See more at:
http://www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-57L-Saut.htm#sthash.hYgIzzeC.dpuf
Crock-Pot
övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är
uppnådd - See more at:
http://www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-57L-Saut.htm#sthash.hYgIzzeC.dpuf
![]() |
Färdiglagat! |
Crock-Pot
övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är
uppnådd - See more at:
http://www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-57L-Saut.htm#sthash.hYgIzzeC.dpuf
Crock-Pot
övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är
uppnådd - See more at:
http://www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-57L-Saut.htm#sthash.hYgIzzeC.dpuf
Jag behövde som sagt inte tillsätta något extra vatten utan så här såg fläskytterfilén ut när den hade kokat i ca 5 timmar. Efter att ha gjort ett litet snitt med kniv i den ena filén kunde jag konstatera att den var färdiglagad.![]() |
Färdigt att serveras! |
VIKTVÄKTARNAS PROPOINTS
Eftersom jag viktväktar så räknade jag givetvis ut vad denna maträtt" kostade" räknat i VV points.
* 1 kg fläskfilé = 26 vv pp
* 0,6 dl farinsocker = 13 vv pp
* 2 msk ketchup = 1 vv pp
* övriga ingredienser räknas som fria smaksättare dvs = 0 vv pp
Vilket innebär att hela grytan innehåller tillsammans 40 viktväktar propoints.
Detta delat på 6 portioner blir ca 6-7 vv pp.
Eftersom jag bara tog lite av skyn så räknade jag min portion som 6 vv pp.
Till detta åt jag fullkornsris = 4 vv pp
Kokt broccoli och röd paprika = 0 vv pp
ca ½ dl kokt majs = 1 vv pp
Så totalt kostade en portion inklusive tillbehör 11 vv pp.
Vilket gör denna maträtt till en viktväktarvänlig middag!
Crock-Pot
övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är
uppnådd - See more at:
http://www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-57L-Saut.htm#sthash.hYgIzzeC.dpuf
Crock-Pot
övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är
uppnådd - See more at:
http://www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-57L-Saut.htm#sthash.hYgIzzeC.dpufpoints räknat.
Kram
Linn
Alltså så det får lite stekyta samt att lite rå köttsmak sägs försvinna (om det nu blev nån) ska testa ditt recept! Smidigt o barnvänligt o plånboksvänligt ;) //frida
SvaraRaderaNästan tre år senare hittade jag ditt recept och testar nu i MIN gryta så får vi se hur det blir,,,:) Jag hoppas du har fått gryta till landet sedan 2013? Kram!
SvaraRadera