Det blev riktigt gott.
Ingredienser: 6 portioner
- 900 gram kycklingfilé
- 1 påse frysta wokgrönsaker
- 1-2 dl cashewnötter
- 2 msk majsolja
- sojasås, jag använde 3/4 dl då det var allt jag hade hemma, vi tyckte dock att det var för lite sojasås, så nästa gång kommer jag att använda mer sojasås
- 2 msk risvinäger
- 6 msk ketchup
- 2 msk farinsocker
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- en liten bit färsk riven ingefära
- 1/2 tsk red hot chili flakes från Santa Maria
- ca 4-5 dl kycklingbuljong (hade bara hönsbuljong hemma så då tog jag det istället)
Gör så här:
- Skär kycklingen i lagom stora bitar.
- Lägg kycklingbitar och wokgrönsaker i ett par lager i pottan.
- Blanda ihop en sås av olivolja, sojasås, risvinäger, ketchup, farinsocker, pressad vitlök, kryddor och riven ingefära. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna.
- Häll sedan över buljongen.
- Tillaga på hög värme i 2-4 timmar eller tills maten är klar.
- Häll i cashewnötterna strax innan servering och rör om.
- Serveras med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar