tisdag 25 juni 2013

Vattenflaskor

Juni månads vana hos FlyLady är att tänka på att få i sig tillräckligt med vatten nu under sommarmånaderna. Ett sätt att komma ihåg att få i sig vätska är att alltid ha med sig en flaska med vatten som man kan dricka ur. 

Bildkälla: www.stadium.se
Jag har en vanlig modell av vattenflaska från Stadium som har fördelen att den har kork på sidan för smidig vattenpåfyllning även där kranen är låg. Perfekt att ha med sig till gymmet.
Som i alla familjer med en bunt sportande barn hade vi tidigare huset fullt av sportflaskor uppmärkta med barnens namn. Men vid vår flytt sorterades det hårt bland flaskorna så numera har jag bara min egen kvar. 

Bildkälla: www.dansukker.se
Givetvis behöver man inte köpa en vattenflaska utan självklart fungerar det bra att använda en tom och urdiskad sirapsflaska till vattnet. På så vis spar man både pengar och gör miljön en tjänst. 

 i mitt köksskåp

Vi har också ett antal vattenflaskor som hör till vår soda stream. Som jag tidigare har visat förvaras dessa tillsammans med soda streamern i ett av våra köksskåp. 

Eftersom jag gillar kallt vatten har jag också alltid minst en vattenflaska som står fylld i kylskåpet. 


Bildkälla: flylady.net

Just för att jag gillar riktigt kallt vatten så har jag varit sugen på att köpa FlyLadys vattenflaska eftersom jag har läst så många positiva omdömen om den. 

Enligt uppgifterna ska den vara okrossbar och om man fyller den med iskallt vatten samt isbitar så ska den hålla vattnet kylt i timmar utan att den "svettas", dvs utan att det blir en massa kondens på flaskan. 

FlyLadys vattenflaska finns i två olika storlekar, 12 eller 16 oz, dvs ca 3,5 vs 4,7 dl, och dessutom medföljer olikfärgade band så att var och en i familjen lätt kan hålla koll på sin egen flaska genom att märka upp sin flaska med valfri färg på bandet. 


Bildkälla: www.clasohlson.com
Igår köpte jag en liknande vattenflaska hos Clas Ohlson som rymmer 0,6 liter för 59 kr. Den har stått i kylskåpet över natten så jag hoppas att vattnet är riktigt kallt när jag ska ut på morgonpromenaden.

Denna flaska har två olika korkar, en skruvkork och en drick-kork. Jag gillar också att den har en karbinhake om man vill hänga fast den någonstans. Tyvärr så verkar denna flaska "svettas", dvs få kondens på utsidan, så som de flesta andra billigare flaskor också får.Bildkälla: followthewebbs.blogspot.com


Heather som driver bloggen followthewebbs.blogspot.com förvarar sin familjs alla vattenflaskor i en vanlig vägghängd skoförvaring av plast med fack för skorna som hon har hängt över en dörr.  
Där ryms såväl sportflaskor som take-away-muggar. 

Smart lösning där muggar och flaskor är lättåtkomliga

Nu tror jag inte att vi har så många flaskor, termosar och take-away-muggar att vi skulle behöva ett så här pass stort förvaringsutrymme men det hade behövts när våra barn var i tonåren.Bildkälla: www.ghcampingshop.se

Jag är fortfarande lite nyfiken på den lilla manicken Bottle Bagboy, som jag tidigare har skrivit om.  Det som jag är mest nyfiken på är att man ska kunna använda den i bilen för att hålla ordning på matkassen så att inte den ramlar och maten far ut över hela bilgolvet. 

Men den ska också fungera som vattenflaskhållare i bilen. Den kostar bara 39 kr men eftersom frakten ligger på hela 99 kr så har det inte blivit av att jag har köpt och testat denna ännu. Är det någon som är nyfiken så finns den hos webshopen ghcampingshop.se. 

Kram
Linn

6 kommentarer:

 1. Trollen har två vattenflaskor var, själv har jag tre vanliga flaskor som jag köpt vatten i när jag varit iväg och blivit akut törstig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vattenflaskor är ett måste, särskilt nu på sommaren!

   Radera
 2. Jag har även upptäckt de fantastiska flaskorna från klean kanteen som verkligen är värda varje krona! Miljövänliga och helt giftfria (till skillnad från plastflaskor)..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klean kanteen har jag inte hört talas om förut så det måste jag givetvis genast kolla upp.

   Tack för tipset!

   Radera
 3. Har nu kikat på klean kateens flaskor. Härligt att dom finns i så många olika fina färger och att dom dessutom är både miljövänliga och helt giftfria är ju grymt bra.

  Jag undrar om du vet om dom "svettas" dvs får kondens och blir fuktiga på utsidan när man har kyld dryck i dom?

  Klarar dom av att hålla vattnet kallt?

  Klarar dom av att hålla drycken kyld utan att svettas så hamnar en sådan flaska på min önskelista genast!

  SvaraRadera
 4. Man ska inte använda om vanliga pantflaskor bara, de är inte gjorda att användas flera gånger och släpper plast vilket inte är så nyttigt..

  Mitt bästa tips är attt köra kallvatten i termos - de håller sig garanterat kallt!

  //liten

  SvaraRadera