torsdag 24 januari 2013

Bloggtips och plåster

Jag har ganska nyligen hittat till en fantastiskt bra blogg där man kan läsa på svenska om organisation och förvaring.

Bloggen heter Förvaringsdrottningen och Paulina som driver bloggen beskriver själv att hon har en passion för bra förvaring. I sin blogg tipsar hon om såväl stora som små förvaringslösningar. Ett besök på hennes blogg rekommenderas för alla, som liksom jag, önskar få ordning och reda i hemmet.

För en tid sedan visade och beskrev Förvaringsdrottningen  hur hon hade gjort för att sortera, organisera och förvara sin familjs läkemedel.
De inläggen hittar du här (del 1), och här (del 2)

Inspirerad av Förvaringsdrottningen så slog jag till direkt när jag hittade en passande plastlåda med grönt kors på locket på Coop Forum. Jag for hem och började direkt sortera plåster och hostmediciner med fart och fläkt.

Första Hjälpen-låda

Våra läkemedel förvaras i köket i ett litet skåp ovanför städskåpet. 

Läkemedelsförvaring         

Som synes räckte det tyvärr inte med bara en enda låda för vår förvaring men som tur är hade jag en tom plastlåda med lock hemma som nu kom till nytta.

Första hjälpenlådan
 I lådan med grönt kors på locket förvaras det som inte räknas som läkemedel, dvs. plåster, förband, stetoskop m.m. På den översta bilden är det lådan som står längst ner till höger i skåpet.

Plåster och förband
 Första hjälpen-lådan har ett övre förvaringsfack som i sin tur är indelat i ytterligare fyra fack. Här förvaras plåster, förband, plasthandskar, kirurgtejp, sårtvätt m.m.

Stetoskop och första-hjälpen-väska

När man lyfter på det övre förvaringsfacket så finner man därunder bland annat familjens lilla första-hjälpen-väska som vi brukade använda när vi campade eller gjorde skogsutflykter när barnen var små. Lätt och praktiskt att ha med sig med fästingborttagare, plåster, sårtvätt och lite annat som kan behövas om olyckan är framme. 

Medicinlådan
I lådan högst upp till vänster har vi vår medicinlåda som har delats upp i flera sektioner med hjälp av lösa förvaringslådor. Jag valde följande lådindelningar; Mage, Förkylning, Värk, Allergi, Feber och ÖvrigtIndelat efter användningsområde

Som synes på den första bilden har vi även en apotekslåda som är låsbar med hänglås. Praktiskt om det finns mindre barn i familjen för att undvika förgiftningsrisker. Där förvarar maken sina egna mediciner som endast är till för honom.

Låsbar Apotekslåda
Ovanpå apotekslådan finns en färgglad veckodosett där varje dag i veckan har en egen dosett som enkelt kan bäras med i väskan. Praktiskt för den som behöver äta medicin vid flera olika tidpunkter på dagen.
Anabox regnbåge
Till sist har vi även en liten veckodosett där alla veckans dagar finns samlade i en och samma dosett. Fördelen med denna är att den tar liten plats och den är dessutom utmärkt att förvara inte bara medicin i utan även örhängen. Örhängen är små och det är lätt att tappa bort dom om man inte har en bra förvaring till dom. I denna lilla dosett förvarar jag örhängen vilket också gör att det är enkelt att ta med sig örhängen på resan eftersom dom redan är färdigpackade så att säga.

Dosett eller örhängesförvaring?
Det känns skönt att ha fått rensa ut och återlämna läkemedel som blivit för gamla och få ordning och reda bland plåster och hostmediciner. Så jag tackar Paulina, Förvaringsdrottningen, för inspirationen som gjorde att jag äntligen tog tag i detta.

Kram
Linn

4 kommentarer:

 1. Det ser grymt bra ut, Linn!!! Och tack för att du rekommenderar min blogg - det värmer verkligen!
  Kram
  Paulina

  SvaraRadera
 2. Tack Paulina!
  Självklart rekommenderar jag din blogg, den är grym!
  Kram
  Linn

  SvaraRadera
 3. Jag läser också hos Förvaringsdrottningen, kanonblogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med.

   Förvaringsdrottningen är en av mina favoritbloggar. Jag blir glad varje gång jag ser att hon har uppdaterat sin blogg :)

   Kram
   Linn

   Radera