lördag 24 augusti 2013

Augusti månads vana = tvätten

FlyLady fokuserar varje månad på en viktig rutin som underlättar vardagslivet.AUGUSTI MÅNADS VANA = TVÄTTEN


Bildkälla: FlyLady

Under augusti månad har alltså fokus legat på att få ordning på rutinerna kring tvätten. FlyLadys förslag är att tvätta en maskin varje dag och att också varje kväll förbereda morgondagens klädsel för såväl dig själv som för barnen. 

Det är ett mycket bra råd och innan vi flyttade till lägenheten i början av detta år slängde jag in en tvätt i maskinen så fort jag kom hem från jobbet. Numera har vi inte längre en egen tvättmaskin alltså blev jag tvungen att skaffa mig en ny tvättrutin. Vi får använda den allmänna tvättstugan tre timmar varannan vecka. Det fungerar det med men jag måste erkänna att det var betydligt enklare att kunna tvätta en maskin om dagen. . 


Bildkälla: ollibird.bigcartel.com


Den stora skillnaden mellan att ha egen tvättmaskin och att tvätta i en allmän tvättstuga tycker jag egentligen är att tidigare tänkte jag inte på att jag tvättade. Det gick på rutin. Idag är det ett litet projekt att tvätta. Man ska se till att man är fri den specifika tiden, det ska bäras och släpas över gården och springas upp och ned i trappor. Vill man se något positivt i det är det att det leder till lite extra gratis motion.

Men det är knappast någon hemlighet att jag otroligt gärna vill ha en egen tvättstuga igen. Jag har tidigare visat några fina tvättstugor som jag dreglat över och även några smarta lösningar i tvättstugan som man kan göra själv.


Bildkälla: www.tulsapeople.com


Jag skulle gärna ligga i denna divan och läsa en bra bok under tiden som tvätten blir ren. Vår allmänna tvättstuga ser inte riktigt lika mysig ut. Men vi har ett lekrum för barnen och även en bokhylla där man kan lämna sina gamla böcker och på så vis byta böcker med grannarna. Och det är ju inte så dumt faktiskt!

Kram
Linn

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera