torsdag 21 november 2013

8 Kvadratsmarta Sängbord

Kellys uppdrag idag är att städa nattduksbordet. Därför passar det väl bra med några inspirationsbilder på kvadratsmarta sängbord som ryms även om man är trångbodd.


Bildkälla: www.bhg.com

En enkel vägghylla och två konsoller blir snabbt ett smidigt nattduksbord. En fördel med vägghängda sängbord är att det blir enklare att dammsuga när golvet inte är belamrat med en massa möbler.



Bildkälla. www.pinterest.com

En låda som sätts upp på väggen kan bli en snygg och enkel plats för avlastning och förvaring bredvid sängen.


Bildkälla: www.pinterest.com

En gammal låda kan även ställas direkt på golvet och få tjänstgöra som sängbord. Denna lösning passar perfekt för bokmalen som kan stapla böckerna inuti lådan. Ovanpå lådan passar en snygg bordslampa perfekt.


Bildkälla: www.interiorbreak.it

En gunga blir ett annorlunda sängbord. Självklart går det lika bra att använda sig av en träplanka och lite rep för att skapa ett liknande nattduksbord.



Bildkälla: www.viladoartesao.com


När vi ändå är inne på leksaker så passar jag på att visa denna lösning. Här har man använt en hink som förvaringsutrymme bredvid sängen. Hinken är en perfekt förvaringsplats för t ex tidningar och magasin.



Bildkälla: www.ikeahackers.net

Här har man tagit en vägghängd korg till förvaring av tidningar och böcker bredvid sängen samt ett vägghängt tandborstglas i en behållare som har fästs i väggen. Jag känner igen tandborstglaset som tidigare fanns att köpa på Ikea.


Bildkälla: depositosantamariah.blogspot.com

Ett par tidsskrifthållare fästa på väggen passar bra i ett mycket trångbott sovrum.



Bildkälla: www.ebay.com

Sängförvaring i tyg med många olika fack. Här ryms en hel del förvaring som t ex mobiltelefon, glasögon, näsdukar och böcker. Är man händig kan man säkert sy en liknande förvaring själv annars finns det färdiga att köpa t ex via Ebay


2 kommentarer:

  1. Åh så fint! Jag gillade lådan som nattduksbord, riktigt fint!!

    / Isabelle

    SvaraRadera