onsdag 20 november 2013

Dagens Kelly - skogarderoben

Dagens uppdrag från Kelly är att gå igenom skogarderoben och städa samt rensa där. Här hemma i lägenheten förvarar jag mina skor på två olika håll. I sovrummet har jag en bred garderob med ett skoförvaringssystem från IKEAs komplementserie. Det rymmer 16 par skor och ser också till att skorna håller formen under förvaringen. Jag gillar även att skoförvaringen är utdragbar så att det är lätt att nå även dom skor som förvaras längst bak i garderoben.
I denna garderob förvaras huvudsakligen skor som hör till den årstid där det inte finns någon kyla eller snö. Skorna i denna garderob var det inte mycket att göra åt. Jag lyckades sortera bort ett par som hade blivit alldeles för slitna för att förtjäna förvaringsplats under vintern.hängförvaring Skubb från IKEA

Sedan tog jag även dammvippan och drog ett tag med den på garderobsgolvet under skorna. Detta tog tillsammans max en minut sedan var jag klar med dagens uppdrag i denna skogarderob.

Resten av sommar- och höstskorna är för närvarande på lantstället så dom får jag gå igenom i helgen istället.

I vår lilla stuga använder vi hängförvaringen Skubb till skoförvaringen.

Vinterkängorna och stövlarna som förvaras i hallgarderoben var det inte heller mycket att göra åt. Mer än att jag insåg att jag behöver ordna någon smart lösning för att hålla stövlar och boots med höga skaft snygga. Men det får bli imorgon. Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på halvåtta hos mig på TV.

Är det någon annan som också gör Kellys uppdrag denna vecka?
Hur går det för dig?

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Väldigt fin och inspirerande blogg! Jag har läst flera av dina inlägg och gillar verkligen dem där du skrivit om städning och rutiner. Jag har varit inne på FlyLady förut men jag tycker att du förklarar det mycket enklare. Jag hamnade på din blogg förra veckan och började klicka mig igenom inläggen. Hittills har du inspirerat mig till att städa undan disken och göra rent diskhon varje kväll, göra rent handfatet och toalettstolen varje morgon och att plocka undan varje grej på en gång. Tack! :) Eller ok, ska erkänna att det inte har fungerat till 100 %, men i alla fall 80, vilket är en riktigt bra början! ;)

  Kom att tänka på en blogg som du kanske skulle gilla och framför allt det här inlägget: http://minimalisterna.se/minimalistiska-lagenheter-saljer/

  Jag tänker att man kan ta till sig mäklartipsen som städknep. :)

  Jag kommer garanterat att fortsätta läsa din blogg, hoppas på fler städ- och planeringsknep. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sanna!
   Vad glad jag blir av dina snälla ord, tack!
   Härligt också att höra att du har blivit inspirerad att plocka och fixa hemma.
   Tack för bloggtipset, ska definitivt kollas upp.
   Kram
   Linn

   Radera
 2. Hallå.
  Brukar kolla på.din blogg imellanåt och nu har jag ett tips till dig. För att få skorna att med långt skaft att stå upp kan man rulla ihop underlägg som du har på bordet dvs bordsunderlägg. jag hade några hemma som jag gnte använder så det var perfekt att de kom till användning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna!
   Vilket bra tips!
   Tack så mycket!
   Kram
   Linn

   Radera