onsdag 6 november 2013

Månadsbilder och andra inköp

Jag har strosat runt på stan och lyckats få ihop mina 10 000 dagliga steg genom fönstershopping och butiksbesök. Dessutom passade jag på att kika in hos hårfrisören för en klippning och slingning, vilket var välbehövligt.



Hårprodukter från Hårologi

Frisören rekommenderade Hårologis produkter så jag passade på att köpa schampo, balsam och hårinpackning. Jag fortsätter oftast att använda samma produkter när jag väl har hittat någon som jag gillar. Dom senaste åren har jag använt GK:s produkter som jag är supernöjd med. Men det kan ju alltid vara kul att prova något nytt ibland.  Har du provat Hårologi produkter? Vad tyckte du?



Knäckebrödslåda

Jag har retat mig på att jag inte har haft någon bra förvaring för flatbröden. Kavlis Flatbröd innehåller bara 16 kcal/styck så dom är perfekta på lågkaloridagar när man använder sig av 5:2 metoden. Men som med dom flesta knäckebröd är förpackningen ingen höjdare. Därför hamnar det smulor i skåpet och för att slippa torka smulor så köpte jag idag en billig plastbox för knäckebrödsförvaring.


Knäckebox 19 kr

Tyvärr visade det sig att flatbröden är lite för breda så troligen får någon annan av våra knäckebröd flytta hit eftersom dom är lite smalare och har perfekt passform för denna lilla knäckebrödsbox.



Familjekalender 2014

Kerstin Frykstrands månadsbilder är underbara så när jag hittade en almanacka med hennes fina bilder blev jag glad. Funderar på om jag ska rama in bilderna och ha dom i sommarstugan?



Kerstin Frykstrands månadsbilder

När barnen gick på scouterna sålde dom varje år almanackor med just dessa bilder. Kerstin Frykstrand, som var en finländsk-svensk konstnär, målade under många år årstidsbilder till KFUK-KFUM:s almanackor. Jag tycker att dom är så fina och känner mig riktigt nostalgisk när jag tittar på dom.

Är det någon annan som också minns dessa bilder från scouterna?

Kram
Linn

2 kommentarer:

  1. Visst är bilderna fina. Jag köper fortfarande scouternas kalender varje år- har gjort så i drygt 20 år. Sen barnen var små. Funderade på att hoppa över och inte köpa för 2014 men mina yngsta barn tyckte absolut att jag skulle fortsätta. Annars vet vi inte vilket datum det är sa dom.
    Nu varierar konstnärerna men det är kul det med. Hälsningar Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blev jag sugen på att leta rätt på en scoutalmanacka för nästa år också.
      Minns hur roligt barnen tyckte det var att dra av datumlappen varje morgon.
      Hälsningar
      Linn

      Radera