onsdag 13 november 2013

5:2 - Fastedag 12

Jag är nöjd över att ha fått lite ny receptinspiration från veckotidningen Allas som jag köpte härom dagen. Gårdagens goda middag kom därifrån!

Middag - Apeslinsallad med kräftstjärtar

Så här såg gårdagens meny ut:


Frukost = Proviva nyponsoppa och skorpor, 163 kcal
1 ½ dl Proviva nyponsoppa, 68 kcal
2 st skorpor, 95 kcal


Proviva nyponsoppa med skorpor

Proviva nyponsoppa är både god och snäll mot magen.



Middag = Apelsinsallad med kräftstjärtar, 210 kcal/portion

2 portioner:
75 gram blandad sallad
½ rödlök
1 avokado
1 apelsin
150 gram kräftstjärtar i lag

Gör så här:
Fördela salladen på två olika fat. Skala och skiva rödlöken och avokadon. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut fina klyftor med en vass kniv. Häll av lagen från kräftstjärtarna. Lägg upp ingredienserna på salladstallrikarna.


Apelsinsallad med kräftstjärtar


Receptet hittade jag i veckotidningen Allas, nr 46 som hade en specialare om 5:2 dieten. Receptet kommer från Ulrika Davidssons kokbok om 5:2. Denna maträtt var syrlig och god. Apelsin passar perfekt i maten så här på senhösten när vi närmar oss vintern.

Makens middagstallrik längst bak, utan avokado, eftersom han vägrar äta avokado. Som är så gott! Men han blev mätt ändå. Eftersom han inte äter enligt 5:2 metoden så åt han denna sallad som en förrätt och värmde sig en portion med ris och korv stroganoff som varmrätt.


Kvällsfika = Kesella Vanilj och blåbär, 113 kcal
90 gram Kesella vanilj, 96 kcal
30 gram frysta stora blåbär, 17 kcal


Kesella Vanilj med frysta stora blåbär


Totalt antal förbrukade kalorier under dagen = 486 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar