torsdag 21 november 2013

Blommor på en torsdag

Idag slutade jag lite tidigare och jag hann inte vara hemma lång tid innan det plingade på dörren.
Där stod ett blomsterbud med en vacker bukett från maken som visste att jag kom hem tidigt idag och som ville förgylla min dag lite extra.


Jag blev så glad att jag genast ändrade denna 5:2 torsdag till en Crock-Pot torsdag istället. Eftersom maken inte äter enligt 5:2 metoden så tror jag att han tycker att det är lite trist på mina lågkaloridagar. Även om han aldrig skulle få för sig att säga något om det så blir oftast inte middagen samma mysstund som vanligt på fastedagarna. Jag brukar försöka att under lågkaloridagarna äta huvudmålet till middag bara för att vi ska kunna sitta ner tillsammans vid matbordet men det är inte alltid det blir så. Ibland blir jag hungrigare tidigare på dagen eller så har jag inte tillräckligt med fantasi eller kalorier kvar för att fixa en tillagad middag. Dom dagarna får maken äta middag själv för ärligt talat, hur kul är det att sitta och titta på när någon annan äter.


Egentligen kanske jag borde vara principfast och hålla stenhårt på att fasta måndagar och torsdagar men samtidigt tycker jag att det är en av fördelarna med 5:2 metoden att man faktiskt kan byta dag lite hur man vill under veckan. Det ökar flexibiliteten och för mig innebär det också att det ökar min motivation att fortsätta med denna diet.


Detta är vad jag har slängt ner i pottan. Någon som kan gissa vad det blir till middag?

Under tiden maten blir klar ska jag ge mig i kast med dagens uppdrag från Kelly, nämligen nattduksbordet.


5 kommentarer:

 1. Jag hittade nyss din blogg och tycker du fick superfina blommor!! Jag gissar kyckling med cachewnötter om du hade såna i parrotspåsen?

  SvaraRadera
 2. Hej Jessica!
  Bad kul att du har hittat hit!
  Du har rätt. Visst är det kyckling med cashewnötter!

  SvaraRadera
 3. Jag fick min första slow cooker igår och testade med kycklingbröst, paprikor, squash, kokosmjölk och röd curry igår. Det blev hyfsat. Idag testar vi vildsvinsstek med lök, trattkantareller, morötter, äpplen, buljong och glögg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad spännande med vildsvinsstek!
   Vill gärna ha receptet, tack.

   Radera
 4. Tack för en inspirerande blogg. Håller också på med 5:2, har du nåt tips så dela gärna med dig.

  SvaraRadera