onsdag 20 november 2013

Hur blir man en FlyBaby?

Eftersom jag skriver en hel del om FlyLady så fick jag ett mejl från en tjej som undrade hur det fungerar att bli medlem hos FlyLady.

En högst befogad fråga, och här kommer svaret för det fall att det även finns någon annan som undrar samma sak.

Bildkälla: flylady.net/

“You are not behind! I don’t want you to try to catch up; I just want you to jump in where we are. OK?” 

FlyLady har en hemsida som tyvärr kan upplevas som ganska rörig när man är ny FlyBaby.

FlyLadys hemsida hittar du på www.flylady.net.


Bildkälla: flylady.net


Om man vill kan man anmäla sig för att dagligen få gratis e-post från FlyLady.

FlyLady finansierar sin verksamhet genom dom städartiklar och annat som säljs genom deras web-shop och därigenom har dom möjlighet att erbjuda gratis e-post till sina medlemmar.

Detta innebär givetvis att det förekommer en del reklam i den post du får. I genomsnitt skickar FlyLady-gruppen ut cirka 10 mejl varje dag. Vilket gör att det inte går att läsa alla brev man får utan man får sortera ut dom som man tycker passar en själv och sedan radera direkt eftersom samma saker verkar återkomma hela tiden. Men det finns också ett alternativ som heter "FlyLady Lite" där du kan välja att få ett färre antal mejl om du så önskar.


I grova drag kan man dela upp e-posten från FlyLady i 4 olika grupper:

  1. FlyLadys brev - små berättelser som skrivs av FlyLady och som syftar till att ge dig motivation och inspiration. 
  2. Kellys Missions - Varje vardag skickar Kelly ut ett dagligt uppdrag i syfte att hjälpa dig att decluttra eller städa i den aktuella städzonen i hemmet. Det handlar om små uppdrag som tar kort tid men ändå gör stor skillnad. Det finns 5 städzoner och samtliga gås igenom varje månad.
  3. Testimonials - dvs berättelser från andra FlyBabies som berättar hur dom har gjort och som delar med sig av sina erfarenheter.
  4. Fly Kids Challenges - Speciella små uppdrag för barnen i familjen för att väcka deras intresse att hjälpa till och hålla ordning hemma.  Det kan t ex handla om att leta rätt på några trasiga leksaker i sitt rum som man kan slänga eller lämna till återvinningen. 
Du kan också välja att följa FlyLady på Facebook Ett litet steg i taget kommer att leda till stort resultat!


Sedan är det bara att börja lära in FlyLadys rutiner, ett steg i taget. Lämpligen gör man detta genom att följa något som kallas för BabySteps och som helt enkelt är 31 nybörjarsteg. 

Du behöver inte klara av dom 31 BabyStepsen under endast en månads tid utan det är helt okej att låta varje steg ta precis så lång tid som du själv behöver. Om du är nyfiken på hur det gick till när jag följde Babystepsen så hittar du dom inläggen under etiketten FlyLadys 31 BabySteps här till höger på bloggen.


Bildkälla: flylady.net


Rom byggdes inte på en dag och röran i ditt hem har inte heller tillkommit på en enda dag så ha tålamod. Det tar tid att genomföra förändringar. Men genom att ta ett litet steg varje dag så kommer du till sist att ha nått stort resultat!

En stor fördel med FlyLady är tidsbesparingen. Hushållsarbetet går betydligt snabbare och lättare när man följer FlyLady. Nu följer inte jag FlyLady slaviskt på något vis utan jag har plockat russinen ur kakan. Jag har alltså tagit till mig det som passar mig och min familj och struntar i det som inte tilltalar mig. 

Om du är nyfiken på FlyLady så prova att följa dom 31 BabyStepsen eller testa att göra Kellys uppdrag under en vecka! I bästa fall hittar du några tips och rutiner som passar dig och om så inte är fallet har du i alla fall fått lite mer ordning och reda hemma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar