tisdag 12 november 2013

Jag fick ett bra tips

Jag har tidigare berättat att jag älskar FlyLadys rutin att varje morgon göra en snabb "Swish & Swipe" i badrummet. Det tar bara ett par minuter och gör att badrummet alltid är rent och fräscht.

 För att det ska gå ännu snabbare att swisha rent i toalettstolen tipsar Lilith Dark om att man kan hälla  wc-rent i toalettborstens behållare för att på så vis slippa ta fram flaskan med wc-rent varje gång.

Lilith har för övrigt även flera bra inlägg om FlyLadys metod på sin blogg!


Bildkälla: shop.flylady.neNär man beställer FlyLadys wc-borste Rubba Swisha så medföljer ingen behållare till wc-borsten. Det gör att man slipper betala både för en behållare och för den extra fraktkostnad det skulle innebära.


Bildkälla: www.flylady.net


FlyLady tipsar istället om att att vi ofta redan har många olika behållare hemma som vi kan använda till förvaring av wc-borsten. På bilden här ovanför har FlyLady plockat fram ett urval från sitt hem. Vi ser t ex en vas, en kruka och en tom plastburk.

FlyLady tipsar även om att ta flytande tvål eller schampo som vi inte gillar och hälla detta i behållaren för wc-borsten för att använda detta istället för wc-rent. Precis som Lilith tipsade om har alltså FlyLady också rengöringsmedlet i själva wc-borstens behållare för att spara tid vid morgonens snabba SoS i badrummet.

Givetvis måste man vara aktsam om man har små barn eller djur hemma som kan komma åt rengöringsmedlet. Då är det direkt olämpligt att ha rengöringsmedel upphällt i en behållare på badrumsgolvet eftersom man inte vill riskera att barnet eller djuret råkar ut för förgiftning.

2 kommentarer: