fredag 10 maj 2013

Alla dessa glas och muggar

Nu är äntligen värmen här och självklart behöver vi alla mer vätska. På vårt lantställe har vi inget vatten alltså vill man undvika disk så mycket som det bara går.


Bildkälla: www.gaylegeisenhoff.com

Vi använder oss därför där av samma knep som när barnen var små. Vi har plockat fram våra gamla olikfärgade muggar och plastglas. Sedan har jag och maken varsin färg på fikamuggen och samma färg på plastglaset. Gäster som kommer på besök får sig en färg tilldelad. Precis så som vi hade det hemma när barnen var små alltså.
Bildkälla: www.inreda.com

Ett annat sätt är göra som några av våra vänner gjorde. Dom köpte numrerade muggar och så tilldelades var och en i familjen varsitt nummer i åldersordning. Den som var äldst hade nummer ett och så nedåt i fallande ålder. Ordning och reda. Muggarna på bilden här ovanför kommer från webshoppen www.inreda.com.Bildkälla: muggarmm.blogspot.se

Muggar med namn på fungerar givetvis också bra för att hålla koll på vems mugg som är vems. Dessa muggar säljs av webshopen muggarmm.blogspot.se
Bildkälla: www.pinchingyourpennies.com

Givetvis kan man också göra ett familjeglasunderlägg med rutor som har olika siffror, där hela familjens glas får rum och var och en i familjen har sitt eget nummer så man alltid ställer sitt glas på rätt ruta. Beskrivning av hur man tillverkar ett glasunderlägg för hela familjens glas finner du på www.pinchingyourpennies.comBildkälla: www.designnex.net

Sedan finns det också ett stort urval av olika glasmarkörer som man kan fästa på sitt glas på olika sätt för att kunna särskilja vems glaset är. Jag gillar denna lilla söta partysnigel från www.designnex.net. Inte bara för att den är så söt där den klättrar uppför glaset utan även för att den är smidig att vira tepåsens snöre kring.Bildkälla: www.designnex.net

Glasmarkörer av olika slag är enkelt att pyssla ihop själv också. Behöver du inspiration är det bara att söka på internet så finns en uppsjö av olika idéer.Bildkälla:
www.makeandcreate.se

Materialet till dom söta glasmarkörerna på snöre där varje gäst får sitt eget namn på bandet finns att köpa hos webshopen www.makeandcreate.se Givetvis går snöret lika bra att fästa runt örat på en mugg.

Helena som driver webshopen makeandcreate tipsar om att namnsnörena även kan användas som bordsplacering och som en isbrytare på en fest kan man ställa fram skålar med bokstavspärlor och sedan låta gästerna själva få knåpa ihop sitt eget namnsnöre.

Dessa fina bokstavspärlor passar givetvis också bra till att göra namnhalsband eller namnarmband.


Kram
Linn

6 kommentarer:

 1. Tack för tipsen!
  Vi försöker också spara på disken i stugan. Vi har bara kallvatten, och bara i trädgårdsslangen, och står ute och diskar.
  Ha en fin helg hörru!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längtar tills vi också får vatten. Vi släpar på dunkar än så länge.
   Trevlig helg du med Åsa!

   Radera
 2. Mycket bra tips där! Jag är sån som tänker "nu ställer jag mitt glas här så kommer jag ihåg att det är mitt vattenglas sen" men kommer jag ihåg? Nej :p Då blir det att man tar ett nytt och även om man har diskmaskin och massor av vatten så är det ju så himla onödigt att skita ner 4 vattenglas om dagen. Muggarna med siffror gillade jag! Och snigeln var hur söt som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir verkligen många glas om man är några stycken i familjen. Säg fyra glas var x sex personer och plötsligt var det 24 smutsiga glas...

   Därav färg eller nummer på muggar så att man kan spara in på disken :)

   Radera
 3. Tack! Vad roligt att du gillade mina glasmarkörer! Jag blir så glad. :)
  Trevlig helg /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är jättefina Helena!
   Och jag gillar verkligen ditt förslag att använda dom som isbrytare på en fest och även smart att man sen kan tjuvkika på vad folk heter om man har glömt det ;)

   Radera