tisdag 14 maj 2013

Efterlysning wc-borste

Hur svårt kan det vara?

Allt jag ber om är en toalettborste som har en s.k. rensborste som man kan använda för att göra rent under den lilla kanten där vattnet kommer ifrån i toalettstolen, utan att rensborsten trillar av!

Det är alltså den lilla borsten som pekar uppåt på bilden här nedanför som jag har problem med.Jo, det finns massor med wc-borstar att handla, men snart tror jag att jag har provat mig igenom hela den svenska marknadens utbud av toaborstar utan att hitta en som har en rensborste som sitter fast ordentligt.

Det är inte fräscht att behöva plocka upp en rensborste som har lossnat och ramlat ner i toastolen eller som har fastnat under den lilla kanten i toastolen så att man måste slita bort den. Okej, jag har givetvis engångsplasthandskar på mig när jag gör räddningsuppdraget i toalettstolen med  att söka rätt på rensborstar som inte håller måttet men ändå. Det ingen höjdare att stoppa ner handen i toalettstolen.


Bildkälla: shop.flylady.net

FlyLady säljer en wc-borste på sin hemsida. Den kallas för Rubba Swisha och jag har bara läst positiva saker om den. Så nu är det jag som lägger in en beställning på ett antal Rubba Swisha för nu har jag lessnat på svenska toalettborstar.

Eller är det någon som har lyckats hitta en toalettborste med rensborste som ni är nöjda med?

Hör då av dig till mig genast för detta är något som jag har sökt efter i flera år!

Kram
Linn

13 kommentarer:

 1. Vilket roligt inlägg! Köper bara vanlig borste från IKEA då och då för att uppdatera men man kanske skulle ha med rensborste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrica!
   Jag gillar också IKEAs wc-borstar, dom är stadiga och billiga men nackdelen är att dom saknar just den där lilla rensborsten.

   Testa att köpa en wc-borste med rensborste nästa gång så får du se hur mycket äckel-päckel som samlas under den lilla ringen i toastolen.

   När vi flyttade till denna lägenhet vid årsskiftet så hade troligen förra hyresgästen aldrig använt en toaborste med rensborste och jag höll på att kräkas när jag gjorde rent under kanten.

   Tyvärr har jag inte hittat någon borste som har rensborste som sitter fast ordentligt, så jag kan inte rekommendera någon särskild men ibland gör jag så att jag kör med IKEAs borste varannan gång och varannan gång köper jag en med rensborste som kostar typ 5 gånger så mycket och där rensborsten lossnar men det är ju enda sättet att ha en chans att göra rent toastolen ordentligt.

   He he, snacka om en massa skitsnack från min sida men detta är något som irriterar mig mycket, att rensborstarna inte sitter fast ordentligt. Ett stort i-landsproblem! :)

   Radera
 2. Hahah du e så söt! När jag var på The Lodge hade dom en cool grej, det var en lucka i väggen till toaborsten! Fantastiskt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, men Fnulan tog du ingen bild?!
   Jag hade älskat att få se en sån sak!

   Jepp, jag är rätt tokig och knäpp när det gäller att hitta smarta lösningar på vardagsproblem.

   Radera
 3. Har aldrig hört talas om en toaborste med sån där extragrej på, men det var ju smart! Hoppas du hittar någon som håller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det smart med rensborste på toaborsten Liie!

   Det är ett stooooort I-landsproblem att det är så svårt att hitta en bra toa-borste med rensborste som sitter fast men nu håller jag tummarna att FlyLady ska vara lösningen på mitt problem.

   Kände mig som en pedantisk städtant när jag skrev detta inlägg men jag lovar, jag är helt normal, ibland.. ;)

   Radera
 4. Jag har alltid använt Sinis borstar, och de fungerar bra, men jag vet inte om man får tag på dem i Sverige (bor själv i Finland)

  http://www.sinituote.fi/Pa-Svenska/Produkter/Stadning/Badrum,-sauna-och-wc/Wc-borstar?itemid=1183&showlocation=33912e40-9c63-403f-b0a2-e606af901e59

  Tack för en trevlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina snälla ord!

   Och stort tack för tipset.

   Kastade mig givetvis direkt in på Sinis hemsida och kollade på wc-borsten. Bara namnet på wc-borsten är ju helt underbart, "wc-borste med tofs"!

   Hädanefter tänker jag aldrig mer kalla toaborstar med rensborste för något så tråkigt och trist som just rensborste. Nix, numera har jag anammat begreppet wc-borste med tofs!

   Hittade ingen information om dom finns att köpa i Sverige eller om dom går att beställa direkt från Sini, men har skickat ett mejl och frågat.

   I värsta fall får jag väl ta en finlandstur med Silja eller Viking Line för att handla mig en wc-borste :)

   Radera
  2. Har nu fått svar från Sini att dom inte har någon återförsäljare i Sverige och att dom inte heller vill sälja en wc-borste till mig via postförskott eftersom dom inte har någon direktförsäljning vare sig från kontoret eller fabriken. Trist :(

   Men fick ett tips från dom om en finsk webshop som kanske ska ha såna wc-borstar och som kanske skulle kunna leverera till Sverige. Så jag har nu mejlat till den webshoppen för att se om jag kan köpa en wc-borste från dom istället. Kunde tyvärr inte läsa deras hemsida som ju var på finska.

   Det är verkligen inte lätt att få tag på en wc-borste med tofs så det verkar som om det får bli ett inköp först nästa gång vi tar finlandsbåten. He he, andra åker med finlandsfärjan för att köpa billig sprit och parfym jag vill nu åka för att köpa en wc-borste med tofs.

   Jo, jag är nog lite knäpp i alla fall ;)


   Radera
  3. Uppdatering på fronten wc-borste med tofs. Webshoppen som säljer dessa till Sverige tar 20 Euro för frakten. Det känns som lite väl mycket när själva borsten bara kostar 6,50 Euro.

   Så det får bli en wc-borstsjakt på nästa finlandsresa istället. Kul, då har jag något att se fram emot, även om maken bara skrattar och skakar på huvudet åt mina tokigheter.

   Radera
 5. Jag har haft en från Rusta i flera år (ca 5 ja, jag steriliserar den ibland... ;-) ) och den har då hållit(än så länge)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, tack för tipset anonym!
   Du vet inte vilket märke det är på wc-borsten?

   Har fått för mig att Rusta brukar sälja lite olika märken och att det varierar under året eller jag kanske har fel?

   Nåväl, nästa gång jag är på Rusta så köper jag väl en wc-borste med tofs från varje märke dom har.
   Det är värt ett försök iaf!

   Märks det hur desperat jag börjar bli i min jakt på den perfekta wc-borsten? :)

   Radera
 6. http://renovering.blogg.se/2008/february/dolda-gommor.html#comment

  Länk till dold wc borste/ skåp :) supersmidigt om man ska bygga om :)

  Hälsningar kickan

  SvaraRadera