söndag 12 maj 2013

Öppen skafferiförvaring

Söndag kväll och därmed även sista dagen som vi uppehåller oss i köket för denna gång. I morgon förflyttar vi som använder oss av FlyLadys städkoncept till badrummet och ett annat extra rum.

Jag försöker att varje vecka göra ett extra projekt i den städzon som vi befinner oss i. På så vis har jag tänkt nå mitt mål för detta år, nämligen att få hemmet att bli en oas av ordning och reda. Denna veckas projekt var att fixa vårt skafferi och där är jag nu färdig. Så härmed avslutar jag nu denna veckas serie med inlägg om skafferier genom att visa några snygga öppna skafferiförvaringar. 

Även om jag själv är alldeles för praktisk och lat för att vilja ha en öppen skafferiförvaring, där alltså burkarna står synliga på hyllplan, så tycker jag att det är snyggt. 

Nackdelen är tyvärr att det lätt blir flottigt i köket och burkarna behöver därför torkas rena regelbundet. Därmed är denna lösning utesluten hemma hos oss eftersom jag vill ha ett så lättstädat hem som möjligt. Bildkälla: 86lemons.com

Se så stilrent och snyggt det ser ut när man förvarar dom torra livsmedlen i likadana och enhetliga glasburkar. Extra stilrent blir det av att det hyllplanen har dold upphängningsanordning så att det inte finns några synliga hyllkonsoller. 

Jag gillar också märkningen med gammaldags textremsa från Dymo på burkarna. Det är Livvy med bloggen 86lemons.com som ligger bakom denna stilrena förvaring. Fler bilder finns på Livvys blogg. Bildkälla: ikea.com
IKEA bjuder på en snygg och stram öppen skafferiförvaring med burkarna droppa som har frostat glas och lock av rostfritt stål. 

Burkarna är placerade på dom aluminiumfärgade hyllplanen Ekeby Mossby  och man har här använt konsollerna Ekeby Bjärnum. Bildkälla: goddesshobbies.blogspot.com

Val som driver bloggen goddesshobbies.blogspot.com har en massa gamla glasburkar som har återanvänts. Hon berättar på sin blogg att vissa burkar har hängt med ända sedan hon själv var barn. Snyggt och fint blir det i alla fall när glasburkarna i olika storlekar samsas på hyllplanen.

Man behöver alltså inte köpa nya dyra glasburkar för att det ska se enhetligt och snyggt ut. Det går precis lika bra att spara på dom glasburkar man får när man handlar sylt eller inlagd gurka och återanvända dessa. En besparing både för plånboken och miljön. 
Bildkälla: www.mydesignchic.com

Bilden på detta vackra kök med öppen skafferiförvaring hittade jag på bloggen www.mydesignchic.com som drivs av mor och dotter, Beth Woodson och Kristy Woodson Harvy.  Maten förvaras här i rejäla glasburkar som även har vackra lock av glas. Jag såg några liknande burkar på Åhléns förut men jag vet inte om dom fanns i flera olika storlekar eller inte.

På bänkskivorna ryms olika köksapparater, bekvämt att ha dessa framme för snabb och smidig användning. Eftersom det finns en rejäl arbetsyta på köksön i detta kök så kan bänkskivorna användas till förvaring.               Bildkälla: www.countryliving.com

Som en kontrast till dom avskalade och bleka förvaringslösningarna så avslutar jag med denna färgsprakande skafferiförvaring där mat och färgglada skålar samsas om utrymmet. 

Det är Kristi Strattons skafferi på bilden. Kristi äger den amerikanska antikaffären hunt and gatherantiques. Hemma hos Kristi får konservburkar och andra förpackningar vara en del av inredningen som därmed förändras vartefter maten byts ut. 

Om du är nyfiken på att se mer från Kristis hem så finns det bilder i en artikel från country living

Och därmed avslutar jag även min lilla serie inlägg om skafferier och skafferiförvaring som jag har ägnat mig åt denna vecka. 

Hoppas att du har hittat något som har tilltalat dig!

Kram
Linn


2 kommentarer:

  1. Väldigt snyggt med det rena. Har försökt få till något liknande men känner att jag måste börja helt från början med ett nytt kök för att det ska bli helt rätt:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner igen det där att man ibland bara vill börja om från början för att få allt som man vill ha det :)

      Radera