lördag 11 maj 2013

Smart förvaring av konservburkar

Denna vecka håller vi hus i köket och mitt projekt denna vecka är att fixa i ordning vårt skafferi.

Jag blev faktiskt färdig härom dagen men tänkte först passa på att visa ett par olika varianter på smarta lösningar för förvaring av konservburkar.

Konservburkar av olika slag är bra att ha hemma för dom har lång hållbarhetstid och med några konservburkar hemma hittar man alltid på något att laga till lunch eller middag även om man inte har hunnit förbi affären.

I vanlig ordning finns en uppsjö av olika modeller avseende förvaring av konservburkar och jag kommer endast att visa mina två absoluta favoriter, vill du se fler förslag är det bara att ta hjälp av Google.


DOLD UTDRAGBAR HYLLA PÅ HJUL


Bildkälla: classyclutter.net

Mallory som tillsammans med Amanda driver bloggen classyclutter.net har byggt en utdragbar förvaring för konservburkar på en smal tidigare outnyttjad yta bredvid kylskåpet.

Själva bredden på den utdragbara hyllan är endast ca 15-16 cm men genom sin höjd ryms massor av konservburkar på dom sju olika hyllplanen.Bildkälla: classyclutter.net

Med hjälp av det praktiska handtaget och dom rejäla hjulen är det enkelt att dra ut själva förvaringshyllan som på insidan är vackert dekorerad med chevremönster.

Mallory bjuder på en detaljerad beskrivning av hur hon gick tillväga så att den som själv vill bygga en liknande förvaring för sina konservburkar kan göra det med hjälp av hennes ritning och tips.

När förvaringshyllan är inskjuten så syns det knappt att den finns där. Kika in på bloggen classyclutter.net för att se hur dold förvaringen är när är inskjuten. 

En otroligt smart lösning för att utnyttja en tom yta till maximal förvaring!


BEHÅLLARE DÄR BURKARNA ROTERAR


Bildkälla: www.shanty-2-chic.com

Här är ett annat gör-det-själv projekt för konservburkarna där det finns en detaljerad beskrivning av hur man gör på systrarna Whitney och Ashleys blogg shanty-2-chic.com. 


Bildkälla: www.shanty-2-chic.com

Det finns två olika storlekar på behållarna så dom rymmer antingen sju eller hela 12 stycken konservburkar.

Behållarna är dessutom så fiffigt konstruerade att man fyller på med nya konservburkar uppifrån och plockar ut den äldsta burken nedifrån. På så vis är man hela tiden förvissad om att man använder konservburkarna i rätt ordning så att ingen burk blir för gammal.

Whitneys skafferi är nog ett av dom mest välorganiserade och genomtänkta skafferier jag någonsin har sett. Varje detalj är nogrannt uttänkt och givetvis finns det även en specialbyggd förvaring på insidan av skafferidörren.

Missa inte att kika in på systrarnas blogg och läsa hela inlägget med alla bilder från Whitneys härliga skafferi!BONUSTIPS - SNABBA BUDGETALTERNATIVET


Bildkälla: www.pbjstories.com

Slutligen, som ett litet bonustips, för den som inte är så händig eller som av någon annan anledning inte har möjlighet att ge sig på något gör-det-själv projekt så visar jag återigen upp det snabba budgetalternativet med att använda sig av en tidskriftsamlare till konservburkarna. 

Detta tips kommer från Pamela som driver bloggen www.pbjstories.com. Kika gärna in på Pamelas blogg för hon har skrivit ett härlig blogginlägg där hon förutom tipset med tidskriftsamlaren även visar upp sitt fina och välorganiserade skafferi. Hon har till och med gjort det vackra mönstret på skafferiväggarna själv med hjälp av en stencil.
Ett besök hos Pamela rekommenderas!

Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar