torsdag 9 maj 2013

Knappkonst

Jag är nog lite knäpp som blev glad och inspirerad över att hitta lite knappkonst härom kvällen.
Knappar påminner mig så mycket om min älskade mormor som hade en stor burk med knappar i sitt kök som jag kunde leka med i timmar som liten. Sortera dom i olika högar utifrån färg eller storlek eller åsikt om utseendet, trä upp dom på band eller bara titta på dom.
Jepp, vi kan nog enkelt konstatera att jag är lite knappknäpp.

Men vem blir inte det efter att ha sett dessa underbara inspirationsbilder?!


Bildkälla: squamishbaby.com
Bildkälla: bustedbutton.comJag har en liten förkärlek till elefanter. Och se så söta dessa är. Den gröna elefanten som ser ut att rulla fram på sina knappben och den blå elefanten som bär röda knappballonger i sin snabel. Beskrivningar av hur man själv kan göra fina djur av knappar finns att hitta via länkarna under bilderna.


Bildkälla: blog.futonstorenyc.com
 olvidatedelacrisis.blogspot.com


Om man har lessnat på sin vanliga trista lampskärm kan man dekorera den med knappar och vips så blev den mycket skojigare att se på.Bildkälla: shabbychicks.blogspot.com
Bildkälla: modernmommyhood.com

Snygga initialer gjorda av knappar, antingen färgglatt i regnbågsfärger eller sobert i stillsamt turkost.easyhomestead.blogspot.com
itswrittenonthewalls.blogspot.comSöker man på orden "button trees" så finns det hur många fina träd som helst gjorda av knappar.

Snygga armband kan man också göra av knappar. Bilden till vänster hittade jag här och bilden till höger här.


weheartit.com
www.thedailytelecraft.com


Det är vår och kärleken ligger i luften. LOVE!Bildkällor:

  1. www.u-createcrafts.com
  2. www.southernlovely.com
  3. www.leahhalliday.co.uk
  4. www.countrybaskets.co.ukwww.hellogeronimo.com
www.shelterness.comÄven för den mer avancerade konstnären finns det fina knappkonstverk att inspireras av.

Givetvis kan man också trä upp knapparna på tråd och tillverka småkryp av dom. Bilden till vänster fann jag här och bilden till höger härinspireco.blogspot.com
www.craftster.org


Se, så underbara knappväskor man kan skapa med massor av tålamod, kreativitet och knappar.www.perfeitaordem.com
www.creativelyordinary.comVad sägs om en egen knappkudde? En vit kudde som har piffats upp med färgglada knappar eller en diskret beige linnekudde med ett lika diskret hjärta som dock har en avvikande röd knapp som genast fångar uppmärksamheten och som gör kudden intressantare.
Knappkonst att hänga runt halsen är inte heller helt fel. Ett roligt pyssel som våra barn gärna ägnade sig åt som små och gav bort till alla vi kände. Bilden till vänster fann jag här och den till höger här. Perfekt sommarpyssel på regniga dagar.


Härliga färgglada knapptavlor som man enkelt kan pyssla ihop själv eller tillsammans med sitt barn.
  1. toriejayne.blogspot.com
  2. taysrocha.blogspot.com
  3. ukhandmade.ning.com
  4. modpodgerocksblog.comfactorydirectcraft.com
shabbynest.blogspot.comMed knappar kan man också göra fina kransar att hänga upp i julgranen, i fönstret eller på dörren.blog.amarylliscreations.com
www.linesacross.com/För den tålmodige som har gott om tid kanske en knappklänning vore något till sommarens fester? För den som vill att det ska gå lite snabbare räcker det med en bunt knappar, nål, tråd och en enkel vit t-shirt så har man förvandlat t-shirten från vanlig ordinär till en originell skapelse.


www.recyclart.org
hautenature.com

För den tålmodige med gott om både tid och knappar kan kanske ett knappdraperi vara något?
Medan den med mindre tålamod och färre knappar får nöja sig med en knappmobil att hänga på väggen.


paisleypinkpolkadots.blogspot.se
www.dicaspramamae.com


Knappar kan även användas som hårsmycken antingen genom att fästa dom på hårnålar eller på ett hårdiadem.


Bildkälla: www.canadianfamily.ca

Slutligen, ett smart litet spel som är lätt att ta med sig och som kan plockas fram när man själv eller barnen har tråkigt. Det handlar om det gamla spelet tic-tac-toe eller tre-i-rad, där två spelare har varsin färg och turas om att försöka vinna och få tre lika i rad genom att sätta en knapp åt gången på spelplanen. Allt som behövs är en liten stålburk, 10 knappar i två olika färger, 10 små magneter, lim och papper för att göra spelplanen. Sedan är det bara att stoppa den lilla spelburken i väskan eller fickan och plocka fram den när tristessen dyker upp.


Kram
Linn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar