lördag 11 maj 2013

Fristående skafferi

Om vi hade haft plats i vårt kök hade jag gärna haft ett fristående skafferi som var omgjort från ett gammalt vackert skåp.


Bildkälla: www.enmammasdag.com


Se så snyggt det kan bli att använda ett fristående äldre skåp som skafferi. Denna bild hittade jag hos Helena med bloggen enmammasdag.com. Helenas blogg återkommer jag ofta till då den innehåller en sån härlig blandning mellan inredning, recept och mycket mer. Speciellt förtjust är jag i Helenas modecollage. Dom får du inte missa!

Bilden kommer ursprungligen från Martha Stewarts bok Good things for organizing 

I ett stort schabrak till skåp får man rum med det mesta man kan tänka sig. Inte bara livsmedel utan även hushållsassistenten, några vinflaskor och annat smått och gott ryms här.Bildkälla: www.bhg.com

Oh, så fint och praktiskt skåp! Samtliga fyra dörrar används på något sätt. På en dörr finns en magnettavla med kryddburkar som fäster på magnet, och en inköpslista som sitter på plats redo att användas.  På nästa dörr har man istället fäst anslagstavlor av kork där man snabbt kan sätta upp spännande recept man hittar. På dom två nedre innerdörrarna finns dels en förvaringskorg dels en svart tavla för kritor.

Dessutom ryms det gott om livsmedel i skåpet, potatis och lök får luft genom att de förvaras i korgar. Mjöl och gryner förvaras i glasflaskor, en snurrbricka huserar konservburkar och det finns korgar för annan förvaring och... Ja, det finns helt enkelt gott om förvaringsutrymme i detta skåp.


Bildkälla: www.apartmenttherapy.com


Har man snygga burkar att förvara livsmedlen i så gör det inget om det saknas dörrar på skafferiskåpet. Här har man använt vackra glasburkar som matchar stilen på skåpet.Bildkälla: www.thebespokefurniturecompany.co.uk


Här har man skapat en praktisk förvaring bakom dörrarna där man även har platsbyggd förvaring på insidan av dörrarna. Istället för lådor längst ner har man fina rottingkorgar. 
Givetvis går det lika bra att köpa ett nytt vitrinskåp på IKEA och använda det som skafferi. Tycker man att det blir för plottrigt med fri insyn i skåpet kan man dölja förvaringen genom att fästa gardintyg på insidan av skåpdörrarna.Bildkälla: nowathomemom.com

Ingrid med bloggen nowathomemom.com visar och beskriver på sin blogg hur hon har använt tre stycken Billybokhyllor från IKEA för att få till ett snygg och praktiskt skafferi.

I lägenheten är det uteslutet med ett fristående skafferi men vi får se hur det blir i vår lilla stuga på landet när det kommer så långt. Det är inget lätt val för jag är ju lika sugen på ett platsbyggt skafferi. Hmmm... alla dessa val....


Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar