måndag 4 februari 2013

FlyLady dag 14 - Kellys KalenderGuide

Dag 14 med FlyLady bjuder på följande schema

Vi fortsätter med samma morgon- och kvällsrutiner som tidigare, se HÄR

Idag föreslår FlyLady att vi läser en artikel som Kelly har skrivit och som handlar om hur man använder en familjekalender på bästa vis, se HÄR

Familjekalender
Kelly menar att en familjekalender är en viktig faktor i vårt arbete mot harmoni i livet och hemmet.

Det är något som jag verkligen kan skriva under på!
Vi har alltid använt oss av en stor familjekalender varje år där det ryms namnet på 6 olika familjemedlemmar på varje veckouppslag. Det är ett suveränt sätt att hålla koll på var alla i familjen håller hus och vilka åtaganden dom har.

Så trots att alla i familjen har haft varsin egen mindre planeringskalender så har familjekalendern utgjort en sorts sambandscentral där vi alla snabbt kunde få en överblick över vad som var på gång i familjen.

Ända fram tills vi flyttade nu senast så har vi haft kalendern hängandes på insidan av ytterdörren, på så vis kunde t ex barnen själva när de var yngre se vilka dagar dom skulle ha med sig gympa-kläder, skriva prov, ha träning eller återlämna biblioteksböcker osv. 

Och trots att våra barn numera är utflugna så använder vi oss fortfarande av samma sorts familjekalender här hemma, även om den nu inte längre sitter på insidan av ytterdörren.
Men den är ett suveränt sätt att hålla koll på när någon är bortrest eller när man har lovat att ta hand om någons djur eller hjälpa till på annat sätt samt inte minst när man ska försöka planera in gemensamma middagar vilket inte alltid är det lättaste med fyra barn och deras respektive som jobbar olika tider och olika skift.

Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar