fredag 8 februari 2013

Städ-inspiration

Ibland behöver vi alla lite extra inspiration för att hålla motivationen uppe när det gäller att hålla ordning och reda hemma.

Ni som läser i denna blogg vet att jag just nu använder mig av FLYLADY och hennes BabySteps.


Marla Cilley aka FlyLady
 
 Det finns även andra håll på nätet där man kan hämta inspiration och motivation.

  • Jag har tidigare tipsat om städforumet SKRUBBA.

Jag vill också passa på och tipsa om några BÖCKER i detta ämne som jag gillar.


Städa och Upp ur hushållsträsket

  •  Boken STÄDA av Estrid Bengtsdotter och Lotta Kühlhorn. I denna bok får vi tips om vilken städutrustning som behövs i hemmet och hur man kan planera och utföra inte bara det dagliga undanplockandet i hemmet utan även tips om hur man panikstädar inför besök eller hur man gör en riktig storstädning. 
Boken är lättläst och har en fin design och innehåller förutom praktiska tips och råd avseende städning och tvättning även ämnen som relationer och tjat om städning. Vi får också förslag på hur vi kan belöna oss när arbetet är klart. 

  • Boken UPP UR HUSHÅLLSTRÄSKET har underrubriken "hemkunskap för vuxna". Vilket beskriver bokens innehåll klart och tydligt. Denna bok är författad av Lotte Wellton. I denna bok får vi lära oss hur man sätter upp rimliga målsättningar och även hur arbetsfördelningen i hemmet kan se ut. Vi får också praktiska råd om hur vi kan göra för att involvera även barnen i hushållsarbetet. 
Även denna bok är lättläst med många fina färgbilder. Här få vi praktiska och handfasta råd och tips om såväl städning, förvaring och tvättråd. Men också förslag på vilka redskap som behövs i ett kök och även några enkla och lättlagade recept. 

Kram
Linn
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar