torsdag 14 februari 2013

FlyLady dag 25 - Ett steg i taget blir till sist en vana

Oj, vi är redan inne på vår 25:e dag som FlyBabys!

Dagens schema hittar du HÄR

FlyLady betonar idag hur stolt hon är över att vi jobbar på med våra Baby-Steps.
Samtidigt som hon påpekar att det är viktigt att tänka på att det inte handlar om att vi ska sträva mot att bli perfekta på något vis.

Hon berättar att hon inte ens gillar det där "P-ordet"
Perfektionism är självmisshandel av högsta graden. 

 Källa:www.flickr.com

Vid det har laget har vi skrivit upp våra dagliga rutiner i vår Familjepärm. Det kommer att hjälpa oss att att komma ihåg att också använda oss av våra rutiner dagligen.

Ån så länge har inte våra dagliga rutiner hunnit bli så automatiska att de sitter i ryggmärgen. Det är därför som det är viktigt att vi fortsätter att ta hjälp av vår familjepärm och post-its och andra påminnelser som vi använder oss av i vår strävan att etablera dom dagliga rutinerna så att dom till sist går per automatik.



Ytterligare ett tips som FlyLady vill dela med sig av är att använda sig av klistermärken som belöning.  Köp ett ark med självhäftande guldstjärnor och ge dig själv en guldstjärna i din kalender varje dag i som du har klarat av alla dina rutinuppdrag.

 Det har hänt mycket dom senaste 25 dagarna, men ge inte upp nu!
Varje gång som du gör dina dagliga rutiner kommer du ett steg närmre att ha utvecklat en vana som gör att dina vanor till sist går på autopilot.

"Vänta inte tills du har nått ditt mål med att vara stolt över dig själv. Var stolt över varje steg du tar mot att nå det målet!"


källa:facebook quotedthoughts


Idag önskar FlyLady att vi ska läsa hennes egen personliga berättelse om hur hon gjorde för att starta med sina rutiner, en vana i taget. Och bara så att du vet, så tog det henne flera månader att klara av detta. 


Ingen förväntar sig av dig att du ska klara av samma sak på bara några veckor med BabySteps.
FlyLadys berättelse hittar du HÄR


var snäll mot dig själv och bli inte besviken om det inte fungerar varje dag. Ta nya tag nästa dag och fortsätt att Baby-Steppa. Ett steg i taget kommer tillsammans att ta dig en lång väg.

Så, ge dig själv en GULDSTJÄRNA idag för att du har klarat av din morgonrutiner!

Har du ingen guldstjärna hemma så får du här en från mig!

Välförtjänt guldstjärna från mig till dig!
Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar