tisdag 12 februari 2013

FlyLady dag 23 - efter-jobbet-rutin

Välkommen till Dag 23 som Baby-Steppare!

Dagens schema hittar du HÄR

DAGENS NYHET
Idag ska vi lägga till en ny daglig rutin.
FlyLady kallar denna för "efter-jobbet-rutin" eller "efter-skolan-rutin". Men du kan givetvis kalla den för vad du vill eftersom det är din egen eftermiddagsrutin det handlar om.

FlyLady önskar att vi idag lägger till ytterligare en ny sida i vår Familjepärm, under fliken för dagliga rutiner. Den nya sidan ska innehålla vår egen "efter-jobbet-rutin".

 Orsaken till att FlyLady fokuserar så mycket på rutiner är att dessa ger vår dag den struktur som vi behöver. Till en början är det bra att skriva upp sina rutiner på papper men efter ett tag kommer vi att vara så vana vid dom att dom går per automatik.

Ge inte upp, det är alltid tuffast i början!


Källa:www.teambeachbody.com

Precis som med alla andra rutiner är det dina egna rutiner det handlar om och du måste därför anpassa dom efter ditt liv och din familjs behov.

Rutinerna som du arbetar fram och sätter in i din Familjepärm kommer att fungera som din alldeles egna guide i arbetet med att steg för steg arbeta dig fram mot lugn och harmoni i ditt liv och hem.

För den som så önskar har FlyLady gett några förslag på "eftermiddagsrutiner".
Dom kan du läsa mer om HÄR 

Själv håller jag fortfarande på och tänker igenom vad min personliga morgonrutin ska innehålla, mitt mål är att bli klar med den helst redan ikväll för att senare kunna gå vidare och fundera igenom en eventuell "efter-jobbet-rutin".

Vi kommer därför att gå igenom FlyLadys exempel på "eftermiddagsrutiner mer i detalj först när vi kommer till del 2 av steg 4 i arbetet med att tillverka vår egen familjepärm. Då det avsnittet handlar just om eftermiddagsrutinerna.

Kram
Linn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar