måndag 4 februari 2013

Stegräknare + Kellys uppdrag = Glad Make?

Idag hade jag förmånen att kunna sluta jobbet lite tidigare så jag har hunnit ta mig en härlig långpromenad. Vi har nämligen en stegräknartävling på jobbet som startade den  1 februari.

Jag har trott att jag har gått mer än vad jag gör. Om jag inte är aktiv på fritiden visade det sig att jag endast kom upp i ca 3 000 steg en normal jobb-dag. Jämför det med ett dagligt mål på 10 000 steg för att vara hälsosam.

Därför var det skönt att kunna ta en promenad hem idag och nu visar stegräknaren på 8 000 steg så jag är snart i hamn med denna dags mål.

Ett av mina mål detta år är att leva mer hälsosamt och där måste jag tyvärr erkänna att jag har en hel del kvar att arbeta på. Stegräknaren är ett verktyg i målet mot ett hälsosamt liv!
Stegräknare

Därför har jag idag som en liten överraskning till min kära make införskaffat en egen stegräknare åt honom. Gissa om han kommer att bli glad? Eller troligen inte riktigt så översvällande glad men jag vill ju inte gå ut själv på kvällen i mörkret så vad kan då vara mer mysigt än en romantisk promenad med sin älskade make? Och om inte romantik-tricket fungerar för att locka ut honom i mörker och kyla på en kvällspromenad med mig så blir mitt nästa försök att locka honom med en intern stegräknartävling bara mellan oss två.

Efter att ha testat Kellys Uppdrag häromdagen så passade jag på att läsa lite i dagens mejl-skörd från FlyLady. Observera att detta inte är något som ingår i baby-step programmet utan något som jag passade på att göra ändå. Så den som endast vill följa nybörjarstegen ett i baby-steg taget kan sluta läsa nu :-)

Denna veckas zon är köket. Och då har givetvis Kelly ett litet uppdrag just i köket för denna dag. Dagens uppdrag bestod i att rengöra sopkärlet ordentligt. Det är ju lätt att det hamnar något vått i soporna som läcker ut ur soppåsen som en äcklig sörja eller att det råkar hamna några lökskal eller annat småskräp vid sidan om sopkärlet.

Nåväl, idag har jag gjort dagens Kelly-uppdrag och rengjort vårt sopkärl. För att säkerställa att jag inte ensam ska göra denna tråkiga syssla har jag givetvis använt mig av min kära Dymo.


Denna uppmaning behövdes i och för sig mer när hemmet beboddes av ett antal tonåringar i varierande ålder och det alltid var "någon annans" fel att soppåsen läckte äcklig sörja.Men det är inte fel med en liten påminnelse åt mig själv också.

Kram
Linn2 kommentarer:

 1. Jag lägger alltid några blad ihopvikt dags/kvällstidning i botten på sopkärlet samt i botten av påsen då slipper jag oftast det problemet med att påsen läcker...

  SvaraRadera
 2. Hej, och tack så mycket för de bra tipsen!
  Så enkel lösning och ändå har jag aldrig tänkt på det själv.
  Ska ta och lägga en tidning i botten och en i påsen nu.
  Kram
  Linn

  SvaraRadera