måndag 4 februari 2013

Köksskåpsförvaring

Idag tänkte jag visa hur förvaringen i underskåpet längst till höger under diskbänken ser ut.

Idag håller vi till i underskåpet längst till höger
 Det finns inga hyllor alls i detta skåp vilket har både för- och nackdelar.
 • Nackdelen är lätt att det blir svåröverskådligt när man staplar in saker i ett sådant skåp och det krävs att man flyttar på saker för att komma åt det som förvaras längst bak. Men givetvis får man se till att förvara det man använder mer sällan längst bak och det som användas ofta längst fram där det är lättast att nå.
 • Fördelen är att man kan få rum med höga hushållsapparater som exempelvis vår sodastreamer.

Köksunderskåp
I botten på skåpet har jag fäst bordstabletter av plast med hjälp av dubbelhäftande tejp. I detta skåp, som inte utsätts för lika mycket slitage som sopskåpet under diskbänken, fungerar denna lösning riktigt bra. Jag gillar också att bordstabletterna är avtorkningsbara och hållbarare än papper.

Här nära vattenkranen är tanken att vi främst ska förvara vattenflaskor, tillbringare och termosar. Men av utrymmesbrist har jag även knökat in lite annat där också.

Sodastream
På  den översta översiktsbilden syns att vi förvarar vår sodastream ståendes längst till vänster i detta underskåp. Även om jag gillar kolsyrat vatten och oftast har en vattenflaska i kylskåpet över natten för att den ska vara riktigt kyld när jag kolsyrar den, så är det skönt att förvara sodastreamern på en undanskymd plats. För ärligt talat är den inte så estetiskt tilltalande.

Det finns idag snygga sodastreamers att köpa men det tycker jag är onödigt eftersom jag strävar efter ha rena ytor i köket så det går snabbt att torka av köksbänkarna. Men samtidigt vill jag såklart förvara den nära vattenkranen för att det ska vara smidigt och enkelt att sätta smak eller kolsyra i vattnet, därför passar detta skåp bra.

Till höger om sodastreamern förvaras våra tillbringare. Även dessa vill jag självklart ha nära vattenkranen för att det ska vara enkelt att använda dom.

Tillbringare
Längst till höger i underskåpet har vi två tidskriftsamlare från IKEA som används för stående förvaring av gladpack, folie, bakplåtspapper, plastpåsar m.m. Denna förvaring gillar jag mycket eftersom det dels är lätt att få tag på det man vill ha och dels tar det mindre plats än om det förvaras liggandes i en låda.


Tidskriftsamlare

 Genom att tidskriftsamlarna är enkla att ta ut och också ger en bra överblick då det lätt syns vad som finns i dom så funderar jag på fler användningsområden för dessa. Just denna modell säljs i 2-pack för 59 kr på IKEA och dom kan användas även till förvaring av exempelvis spagettipaket eller locktång och hårborstar. Det finns säkert massor med fler förvaringsmöjligheter för dessa om man tänker till. Om man vill kan man även skruva fast dom på insidan av skåpdörren.
 
Tidskriftsamlare
 Då underskåpet är djupt så ryms givetvis även en bakre förvaring. Och bakom vår sodastream förvaras våra vattenflaskor i en korg. I korgen finns även en låda för korkarna så att dom ska vara lätta att hitta.


Vattenflaskor

Bredvid korgen med vattenflaskor förvaras våra termosar, en för vatten och en för kaffe, eftersom jag tycker att kaffe kan ge en bismak i termosen.

Termosar
Och slutligen bredvid termosarna finns en sista plastkorg där jag förvarar våra servetter. Fördelen med att gruppera olika hushållsartiklar och förvara dom i korgar är att man enkelt kan dra ut hela korgen när man söker efter något. Och dessutom vet man i vilken korg det man söker efter förvaras.

Servetter
Jag har alltid en samling av olika servetter hemma eftersom jag passar på att handla dessa då dom säljs på extrapris. Just servetter är något som är onödigt att handla till ordinarie pris då dom så ofta säljs ut för halva priset.

Slutligen har vi då endast skåpdörren kvar. Där har jag fäst en plastkrok på insidan av skåpdörren och på den hänger vårt diskunderlägg.

Diskunderlägg

Diskunderlägget är gjort av mikrofiber som samlar upp vattnet från den våta disken. Den är perfekt att ha som komplement till diskstället, när man saknar diskmaskin och har mycket disk som inte ryms i diskstället. Eller när man ska diska större köksattiraljer som exempelvis kastruller och stekpannor som tar stor plats. När disken är torr är det bara att hänga upp diskunderlägget på insidan av skåpdörren och låta den självtorka till nästa gång den behövs. Mycket smidigt.

Nu är det bara förvaringen i dom två överskåpen som ni inte har fått se. Men det kommer snart!

Kram
Linn

4 kommentarer:

 1. GRYM idé med tidskrifsamlarna!!!
  //Ms H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det!
   Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran av det själv eftersom jag har hittat tipset på nätet någonstans.

   Men i vår gamla bostad hade vi allt folie, bakplåtspapper, tårtpapper, gladpack etc låg i en låda och den lådan strulade ofta på så sätt att något hamnade snett som gjorde att det var svårt att stänga lådan. Sedan var det också svårt att hitta det jag skulle ha eftersom jag fick rota runt i lådan för att hitta.

   Så när vi nu ändå flyttade hade jag bestämt mig för att hitta en ny lösning. Och letade runt på nätet och plötsligt, bingo!
   Där fanns tidskriftsamlaridén.

   Nu efter 1½ månad så kan jag säga att vi är SUPERNÖJDA här hemma!

   Så det är verkligen en kanonbra idé!

   Radera
 2. Hur snabbt torkar diskunderlägget? Har funderat på att köpa samma men undrar om det hinner "torka upp" mellan diskningarna? Ha en fin kväll! ♥

  SvaraRadera