fredag 22 februari 2013

Rensa ännu mera i röran med FlyLady

Detta inlägg innehåller ytterligare tips på hur man kan RENSA I RÖRAN.
Dom tidigare inläggen hittar du till höger på bloggen under kategorin "rensa i röran".


Källa: dearinspirationblog.blogspot.se
"Ha ingenting i ditt hem som du inte tycker är användbart eller vackert", lyder ett välkänt citat från den brittiska författaren och konstnären William Morris. Om man kunde följa denna enkla riktlinje så skulle det finnas betydligt mindre pryttlar och skräp i våra hem.

För oss som inte har lyckats anamma William Morris citat så har FlyLady som vanligt ett antal knep på lut angående hur vi kan göra för att rensa i röran i vårt hemI dagens inlägg går vi igenom ytterligare ett hennes knep, nämligen "Five Minutes Room Rescue".


Bildkälla: flylady.net


5 MINUTERS RUMSRÄDDNING

Att rädda ett rum från röran under fem minuters tid är exakt vad det låter som. 
Alla har vi fem minuter över att göra en räddningsinsats på. 
Är vi fler i familjen som hjälps till så blir fem minuter per person en hel del!

När man gör en fem minuters rumsräddning gör man så här:
 1. man tar ett tidtagarur och sätter det på fem minuter 
 2. och sedan arbetar man så snabbt man kan.
 3. När de fem minuterna har gått och klockan ljuder är man klar!

Lätt som en plätt! Eller hur?!
 •  Antingen kan vi välja ett valfritt rum, och i det rummet plocka undan allt vad vi bara kan under fem minuters tid. Det gäller att arbeta snabbt eftersom vi ska rädda ett rum!         Kanske hela familjen hjälps åt med en rumsräddning i vardagsrummet och plockar undan kläder som inte ska ligga i soffan, kastar gamla tidningar och plockar upp leksaker från golvet, rättar till kuddarna och viker ihop pläden m.m.
 •  Eller så kanske varje familjemedlem väljer varsitt rum att rädda under fem minuters tid.  Har vi barn som är lite större kan dom själva snabbplocka undan i sina rum medan vi vuxna får hjälpa dom yngre barnen när dom under fem minuter ska rädda sitt rum från röran.  
 •  En del av oss kanske har ett extra rum eller en plats där vi lägger in allt som inte har en egen plats, det kan vara en hög med ren tvätt som ska vikas senare, träningsmaskiner vi inte använder, ja, vad som helst som inte passar in någon annanstans. I detta rum kommer fem minuters arbete med att rensa i röran göra stor nytta!
 • Några av oss kanske även har rena skräprum där allt samlats på hög under årens lopp.Ett rum som man kanske inte vill att gästerna ska få se. I så fall är det dags att rädda detta rum nu. Första gången som vi sätter vår klocka på fem minuter så kanske vi bara hinner röja en smal gång in i rummet. Och nästa gång fortsätter vi att med fem minuter åt gången röja och rensa ända tills rummet är räddat.
     Om man lägger fem minuter varje dag på ett och samma rum i en hel månad så kommer vi
    till sist när det har gått 30 dagar ha städat i hela 2,5 timmar i det rummet och då ser det    
              förhoppningsvis rätt bra ut och vi kan släppa in gäster i rummet utan att skämmas.
    Bildkälla: fuckyeahfitspo.tumblr.com

    Fem minuters tid varje dag för att "rädda rummet" är ett bra exempel på hur många små insatser tillsammans gör en stor skillnad!    Kram
    Linn

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar