I söndags testade jag att göra kyckling stroganoff i pottan.
Sammanfattningsvis kan jag säga följande om det. Enkelt, smidigt och gott!
| |
- ca 450-500 gram kycklingfilé
- 5 dl gräddfil
- 1 burk Campbells champinjonsoppa (men då maken vägrar äta svamp blev det tomatsoppa istället)
- 1 påse fransk löksoppa
Rör ihop en burk Campbells soppa, 5 dl gräddfil och 1 påse löksoppa |
Kycklingfilén i botten av pottan |
Gör så här
- Lägg kycklingfiléerna i botten av pottan
- Rör ihop gräddfilen, Campells burksoppa och påsen med löksoppa i en skål.
- Häll röran ovanpå kycklingen
- Sätt på locket och låt tillagas på låg värme i ca 7-8 timmar eller tills kycklingen är klar
- Dela kycklingen i mindre delar med hjälp av två gafflar och rör om
Här är röran hälld över kycklingfiléerna som ligger i botten |
Serveras med t ex äggnudlar och rårivna morötter/morotstavar samt tomater eller andra grönsaker som du råkar ha hemma.
Ser inte lika gott ut som det smakar! |
Såg i en annan affär att Campbell även har kycklingsoppa på burk så vi kanske testar det nästa gång men det blev även gott med tomatsoppa och för den som gillar champinjonsoppa är det ju bara att använda sig av originalreceptet.
Kram
Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar