fredag 12 april 2013

Boktips - Stora boken om att Röja & Rensa

Fördelen med att flytta och tvingas gallra i sin bokhylla är att man träffar på gamla goda vänner igen.
En av dessa trevliga bekantskaper som jag återupptog härom dagen måste jag bara få presentera för er.


Den stor boken om Röga & Rensa

Den stora boken om att Röja & Rensa, är författad av Mary Lambert och är  uppdelad i två olika delar, där den första delen kan sammanfattas med underrubriken "frigör yta, rensa sinnet och öppna för energi och framgång" och den andra halvan av boken istället kan sammanfattas med underrubrikerna, "rensa och förändra" och "släng och må bättre".

Denna bok är lätt att ta till sig, den har fina och beskrivande bilder samt att den senare delen av boken även är ett arbetsverktyg där du får handfast hjälp att själv göra något åt röran i ditt eget hem.

Utrensningsritualer

Den första delen av boken, som jag bara har snabbläst,  handlar om Feng Shui, energiflöden, att man måste rensa för att gå vidare och olika utrensningsritualer. Men den första delen innehåller även mer handfasta råd och tips på bra förvaring i hemmet samt förklaringar till varför det är viktigt att rensa emellanåt.


Utmaning Köket

Men, det är den andra delen av boken som riktigt talar till mig. Där går författaren handfast och praktiskt igenom rum för rum.

Med hjälp av ett frågeforumlär får vi hjälp att komma igång och bedöma hur stort problem röran runt om oss är, vi vägleds till att komma fram till vad vi egentligen vill känna för atmosfär i vårt hem och vi får hjälp att inse vad vi måste göra för att nå dit vi vill komma.

Steg för steg tar författaren oss med på en resa genom hela vårt hem och ända ut i trädgården där målet är att vi ska rensa och skapa utrymme för det hem som vi  innerst inne önskar oss.


Utrensningdagbok med frågeställningar och planritningar

Denna bok finns helt klart med på min tio-i-topp lista på böcker i ämnena ordning & reda, röja & rensa!
Så denna bok kan jag rekommendera för den som behöver hjälp att komma igång med vandringen mot sitt nya mer harmoniska hem. 

Kram¨
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar