fredag 19 april 2013

Förvaring av tops och bomullspads

Nu när vi ändå är i badrummet och fixar och donar denna vecka så passar det väl bra och kika på några tips om hur man kan förvara bomullspads och tops.
Bildkälla: www.twotwentyone.net


Denna snygga och enkla förvaring hittade jag hos Chelsea som driver bloggen www.twotwentyone.net. Precis som texten på tavlan säger så ser det så fräscht och rent ut.

En enkel vit plan träbit som hylla med burkarna Burken från IKEA till förvaring av tops respektive bomullstussar. Pricken över i:et är givetvis den fina tavlan.

Och bäst av allt, Chelsea erbjuder oss att skriva ut bilden gratis från hennes blogg!
Bildkälla: franklinteam.com


En annan enkel och smart idé är att använda sig av en vanlig glasburk till bomullen och sedan som lock till burken använda ett litet glas eller en ljuskopp till förvaring av topsen. 
Ljuskopp till värmeljus


Apropå ljushållare till värmeljus, så antar jag, att det är många som använder dessa även till förvaring av tops. Jag gör i alla fall det vilket syns på bilden här ovanför. 


Bildkälla: www.pinterest.com


Man kan också använda sig av en gammal kryddburk till förvaring av tops. Vilket kan vara ett bra sätt om man vill packa ner några tops i väskan. 

Bildkälla: www.pinterest.com


Ytterligare en bra idé om man vill ha med sig tops i väskan eller på resan är att använda en tom medicinburk att förvara dom i. Vill man piffa upp burken lite så kan man klistra på några fina bilder eller använda sig av decoupageklister och servetter.
Bildkälla: www.bhg.comDom fina muggarna till förvaring av bomull och tops här ovanför är också hemgjorda genom att man har använt ett vackert papper och klistrat på dom. Dom blir en riktigt fin färgklick i badrummet.

 Och visst ser det lite extra elegant ut att förvara dom på en smal bricka. 

Samtidigt som det också är praktiskt vid städningen att snabbt och lätt kunna lyfta bort alla förvaringsburkar på en och samma gång genom att dom förvaras på en bricka.
Bildkälla: thedesignnotebook.blogspot.seFör den som har en gammal ärvd (ny)silverservis med gräddsnipa och sockerskål så är det synd att låta den stå oanvänd i ett skåp och samla damm.

Då kan det vara roligare att ta fram den och använda till förvaring av bomull, tops och smink istället.
Bildkälla: mydearestbetty.tumblr.com
Många doftljus säljs på burk med lock och då kan man givetvis använda burken på olika sätt efter att ljuset har brunnit ut och burken rengjorts.

På bilden här ovanför syns ett exempel på hur en ljusburk har dekorerats för att sedan användas till förvaring av bomullspads.
Bildkälla: homedesignspins.comJag var helt övertygad om att den genomskinliga plastlådan på bilden här ovanför var gjord just till förvaring av tops. Men ack, vad jag bedrog mig, det är istället en behållare för tandpetare som passar så här fint även till tops.

Det finns säkert flera olika sorters behållare till tandpetare som man kan testa att använda till förvaring av sina tops för att se om det fungerar.Bildkälla: www.havilamoveis.com.


Lerkrukor i olika storlekar med eller utan tillhörande fat är vi säker flera som har i våra förråd. Om man målar dom eller dekorerar dom på annat sätt, exempelvis med decoupage, så kan dom bli fina att använda till  förvaring av bomull, tops och kanske en liten vacker gästtvål.
Bildkälla: www.shelterness.com


Vad sägs om denna idé? Här har man helt enkelt låtit lerkrukorna vara som dom är och tagit en bräda och sågat passande hål i den så att krukorna får plats däri. Sedan har man helt enkelt satt upp brädan på väggen och fått en förvaring för såväl hårborstar, bomull, och om man så vill, även hårsnoddar eller tops. Bildkälla: www.quotesworthrepeating.com


Och apropå tops (Q-tips) så har vi väl alla någon gång fått höra att man aldrig ska stoppa något som är mindre än en armbåge i örat. Det sägs att det ska vara ett råd från läkarhåll. Jag vet inte om det är sant eller inte men det kanske finns någon som kan upplysa mig om detta?!

Hur som helst så är jag benägen att instämma med den kära Maxine här ovan, "Om du inte ska stoppa tops i öronen, vad f-n är dom då till för?"

Jo, jag brukar nog ofta använda tops till att ta bort mascara som har hamnat fel osv så visst har tops fler användningsområden men dom måste väl ändå vara tänkta att använda i öronen också? Eller?

Kram
Linn

4 kommentarer:

 1. Dom kanske är tänkta för ytterdelen av örat. Men jag har tops i öronen varje dag, hur ska man annars rengöra där inne liksom. Och när det kliar är det ju underbart att klia med tops! Jag tänker lite så här, om jag rengör varje dag så hinner det inte samlas någon vaxklump som man kan råka trycka in, det är väl det man är rädd för? Det och att spräcka trumhinnan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Topsar öronen varje dag också efter badet eller duschen, får ju in vatten där och vill hålla rent också. Och som du säger, när det kliar så måste man bara ha en tops.
   Jag antar att det är risken att man skulle peta för långt in som avses eller?

   Radera
 2. Vi har våra tops och bomullsbollar/pads i små runda korgar med lock här hemma. Superbra för få kan man ha det framme utan att det ser fult ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en både snygg och praktisk förvaring!

   Radera