torsdag 18 april 2013

Sängtankar och hur man bäddar en säng

Eftersom vi FlyBabies fokuserar på att bädda sängen varje dag under april månad tänkte jag ägna detta inlägg åt sovrummet och sängen.Bildkälla: www.hollymathisinteriors.com


Enligt FlyLadys medarbetare Kelly, är en bäddad säng i sovrummet lika viktigt som en renputsad diskbänk i köket. Vilket inte vill säga lite det eftersom vi FlyBabies vet att shina sinken är den första viktiga vanan som vi får lära oss i resan mot att få ett mer harmoniskt hem och ett smidigare sätt att få vardagspusslet att gå ihop.

Med den liknelsen, så menar Kelly, att om diskbänken är ren från disk och putsad så den blänker så ser genast köket trevligare ut på samma sätt som en bäddad säng får vårt sovrum att se mysigare och trivsammare ut. Bildkälla: www.decorpad.com


Sängen är oftast den möbel som tar störst plats i vårt sovrum och därigenom så är det sängen som allra mest påverkar det intryck vi får när vi kliver in i sovrummet.

Därmed ger sängen oss också en fantastisk möjlighet att välja vilken känsla vi vill att vårt sovrum ska förmedla. Vill vi ha en ombonad känsla med många kuddar och mattor på golvet? Eller vill vi ha en stram och minimalistisk stil? Eller vill vi helst kunna variera efter årstid och humör?
Bildkälla: www.homedit.comGenom att välja en neutral färg på väggarna så kan vi låta sängen styra inredningsstilen och i sovrummet. Vi kan variera färgerna på överkast och kuddar, vi kan, som man ofta gör på hotell, använda oss av mer än ett överkast och många kuddar eller varför inte en pläd i en färg som vi gillar.

Genom att lägga till olika inredningsdetaljer i form av tavlor, doftljus eller vackra ljuslyktor kan vi forma sovrummet så att det blir personligt och får oss att må bra. Bildkälla: www.lushome.com


Man kan göra som på bilden här ovanför och låta en stor tavla ovanför sängen dominera rummet. Denna vackra tavla gör mig glad av att se den. Man brukar säga att olika färger påverkar oss människor på olika sätt. 

Jag har t ex läst att enligt Feng Shui bör man undvika starka färger som rött och gult i sovrummet eftersom dessa färger kan göra det svårt för oss att slappna av och komma till vila. Istället rekommenderas ofta lugnare färger i sovrummet. Men jag är övertygad om att det är en smaksak. 

Vi hade exempelvis ett gult sovrum för ett antal år sedan och varje morgon när jag vaknade upp blev jag lycklig för att det kändes som att vakna till en soluppgång.Bildkälla: www.younghouselove.com

Något som jag personligen tycker ökar mysfaktorn i sovrummet är snygga sänggavlar. På bilden här ovanför visar Sherry och John hur dom har gjort för att tillverka en egen fin sänggavel.

Om du också vill göra en egen sänggavel istället för att betala dyra pengar för den så rekommenderas ett besök på Sherrys och Johns blogg www.younghouselove.com där dom i två inlägg detaljerat beskriver hur man gör en sänggavel. Dessutom får du på deras blogg se det färdiga resultatet på hur fint deras sovrum blev när de var klara med sin sovrumsrenovering.
Bildkälla: roost-home.blogspot.se


Med hjälp av kuddar kan vi också på olika vis enkelt ändra både färgsättningen och öka trivseln i vårt sovrum.

Den duktiga heminredningsarkitekten Marissa, från Marissa Waddell interiors, som driver bloggen roost-home.blogspot.se har tagit fram bilden här ovanför, där hon visar exempel på hur man kan dekorera med kuddar på olika sätt för att öka trivseln i sovrummet.

På sin fina blogg delar Marissa även med sig av andra inredningstips av olika slag.
Bildkälla: blogg.softandstylish.se


Jag har kikat runt på nätet för att hitta en bra beskrivning av hur man bäddar en säng så att den ser snygg och lyxigt inbjudande ut.

Det finns i vanlig ordning en hel del olika förslag på nätet men det absolut bästa tipset, som tydligt och enkelt beskriver hur man kan gå till väga hittade jag hos en blogg som tillhör inredningsbutiken Soft & Stylish. Beskrivningen hittar du HÄR. 

Soft & Stylish är en svensk nätbaserad textilbutik vars målsättning är att erbjuda noga utvalda textilier av bra kvalitet för alla rum i hemmet.Bildkälla: keepcalmquotes.tumblr.com


Sov lugnt och fortsätt drömma!


Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar