torsdag 18 april 2013

Familjepärm steg 12 - Adress- och telefonlista

Arbetet med att skapa en egen familjepärm, med utgångspunkt från FlyLadys ControlJournal går framåt. Jag har nu kommit till steg 12 som handlar om att lägga till en adresslista i familjepärmen.

Ärligt talat så känns det som en evighet sedan vi gjorde oss av med vår lilla adressbok här hemma. Den har gått vidare till dom sälla jaktmarkerna och hamnat i pappersåtervinningen för ett antal år sedan. 

Eftersom man numera har alla telefonnummer och adresser i mobiltelefonen så känns det rätt förlegat att använda sig av en manuell adress- och telefonlista. 


Bildkälla: www.mdjunction.com

Men om man tänker till lite så inser man ju ganska snabbt att om man skulle tappa mobiltelefonen så skulle, i vart fall jag, till och med ha svårt att komma ihåg telefonnumren även till den närmsta familjen. För det var länge sedan man använde sig av siffror när man ville ringa upp någon som ingår i den närmsta kretsen av vänner och familj. 

Och eftersom jag ändå hade ett pärmregister av plast med bokstäverna A-Ö över, sedan jag har börjat  rensa ur våra pärmar, så har jag skrivit ut några adresslistor från en mall som jag har hittat på nätet och satt in i familjepärmen. Sedan har jag skrivit in dom absolut viktigaste telefonnumren och adresserna. 

Bildkälla: organizedhome.com


Så, för säkerhets skull, har jag nu sett till att utöka vår familjepärm med en adress- och telefonlista. Allt i enlighet med den kända devisen "Bättre förberedd än efterklok".

Vi får väl se om denna adresslista kommer att komma till  nytta eller inte, ännu är jag nämligen inte helt övertygad om dess nödvändighet.

Det var skillnad när vi hade barn som bodde hemma, då hade vi en pärm för varje barn med viktig information i som t ex deras klasslistor med telefonnummer till klasskamraterna och listor med telefonnummer till skolan.

Hur gör ni andra?
Använder ni vanliga adressböcker numera?

Kram
Linn


4 kommentarer:

 1. Nej det använder jag inte. Ganska synd faktiskt!

  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dom var ju ganska söta dom där adressböckerna man hade och en hel del minnen förknippade med dom också.

   Kram

   Radera
 2. Nej, inga adressböcker. Men som du säger så vore det smart att ha i alla fall de viktigaste numren uppskrivna någon annanstans än bara i mobilen. Jag kan inte ens min sambos nummer..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag kom på det när jag insåg att jag inte ens kunde mina barns nummer utantill...

   Radera