tisdag 16 april 2013

Tips från läsarna!

Jag vet att vi nu är i en ny zon och arbetar. Vi håller hus i badrummet och gästrummet denna vecka. Men jag måste bara få dela med mig av några tankar, tips och förslag från läsarna här på bloggen!

Vi har ju haft en liten diskussion angående detta med att vika tröjor och då främst t-shirts på rätt sätt. I den underbara tråd som finns för oss städnördar på Familjeliv har vi dryftat dom stora och världsliga frågorna som hur en tröja egentligen ska vikas samt hur man får en mysig tjejkväll med vin och mojitos att bli ännu trevligare genom en uppskattad uppvisning av den svåra konsten att vika  dra-på-lakan. 

Nu har dessutom läsaren Karin delat med sig av en japansk video angående vikning av t-shirts. Själva vikningen går med blixtens hastighet och jag blev så imponerad när jag såg videon. Jag har nu provat några gånger själv men har inte lyckats få in den rätta snitsen ännu. Så detta partytrick måste jag vänta med ett tag.

När det gäller vilken typ av etiketter som lämpar sig bäst på matlådor som stoppas i frysen eller kylen har också diskuterats. Vi vet ju alla hur svårt det är ibland att få bort den klistriga etiketten när man ska diska ren lådan. Det är som om det är något starkt gummiklister som gör att en bit av etiketten blir kvar på lådan eller locket och lämnar ett fult märke.


Bildkälla: www.onlinesport.se


Själv har jag ibland använt mig av kirurgtejp istället för etiketter eftersom den är enklare att få bort, utan större svårigheter. än vad vanliga frysetiketter ofta är. Likaså har jag även köpt en rulle gammaldags frystejp typ maskeringstejp, emellanåt. Billigare än köpta snygga etiketter och även dessa är enkla att få bort.

Jag har hört att andra lägger burken ett tag i varmvatten eller gnuggar med matolja för att få bort klistret efter etiketten.

Bildkälla: www.clasohlson.com


Sedan måste jag erkänna att jag till och med har funderat på att använda mig av Dymo-tejp, den där med plastig framsida, för den är enkel att få bort tycker jag. Och det går lika snabbt att använda Dymon som att skriva för hand på en etikett och klistra fast på lådan.  Men, ärligt talat nu, verkar man inte vara lite konstig om man använder en Dymo till etiketter av matlådor?Bildkälla: www.organizinghomelife.com

Ginny som driver bloggen www.organizinghomelife.com tipsar om att använda så kallade "dry erase" pennor, som ska vara en typ av penna som kan användas både på white-board-tavla och vanlig griffeltavla.

Är det någon som vet om dessa går att köpa här i Sverige? För det verkar ju vara en smart idé där det sedan också går lätt att sudda ut texten. Gå in och kika hos Ginny så ser ni vilka pennor det är jag är ute efter.

Är det någon som har flera smarta idéer och tips, så dela gärna med er till oss andra!

Kram
Linn

12 kommentarer:

 1. Så glad jag blir av att bli nämnd i din blogg Linn! Mojitosarna var goda o att få glänsa lite är aldrig fel.

  JAg sökte på dry erase pennor och det verkar gå att köpa över nätet men även att välsorterade bokaffärer kanske oxå har det. Det verkar vara en bra ide att prova, om det funkar!
  Jag gick igenom min frys idag lite hastigt när jag planerade veckomenyn...o då hittade jag några burkar utan märkning, som sambon slängt in... blir galen på sånt! :)

  Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helen!

   Mojitos är grymt gott!
   Och att få glänsa är ju aldrig fel. Det är få människor som faktiskt vet hur man viker dra-på-lakan.

   Jag är så glad över vårt lilla "nördgäng" som viker och decluttrar tillsammans. Det blir så mycket roligare då.

   Ska kolla upp det där med dry erase pennor, för jag gillade idén. Det vore ju skönast att slippa använda etiketter eller tejp över huvudtaget, plus att det är bättre för plånboken och ekonomin också.

   Burkar utan märkning är inget skoj. När maken slänger in såna i frysen brukar han själv få dom i matlådan. En gång var det en burk med bara ris i, stackarn. Efter det har han blivit noggrannare med att märka upp burkarna. ;)

   Kram
   Linn

   Radera
  2. Fastnade på videon om hur man ska vika en t-shirt snabbt. Var bara tvungen att testa det oxå, kunde inte vänta tills jag kom hem så fick testa det här på jobb :) Jag är galen!

   Jag hade inte kommit in i dessa rutiner och kunnat få så ordning om det inte var för tråden där jag blir så inspirerad. Man vill ju haka på när man läser om andra som får ordning.

   Bra tips, ska skicka med sambon de burkar utan märkning så att vi blir av med dom från frysen. Tur att jag vet att vi iaf inte har nåt allt för äckligt i lådorna :)

   Kram

   Radera
  3. Ha ha, vad roligt att du är likadan som mig. Jag var också tvungen att testa att vika t-shirt direkt jag hade sett videons som läsaren Karin tipsade om.

   Apropå att inte ha något allt för äckligt i lådorna - läste du Magdalena Graafs blogg när hon tinade upp hundmaten? Jag hoppas och tror dock att hon bara skämtar med oss. För kul var det ju om än ganska äckligt :)

   Kram
   Linn

   Radera
  4. Jadå jag läste hennes inlägg, riktigt äckligt såg det ut så jag antar att hon inte åt det. Men det kan ju bli som för din men som bara får äta ris en dag. :)

   Jag visade tröjvikar knepet för sambon och han blev imponerad.....men han förstår inte hur han ska nära sig det, fast det behöver han inte. Jag viker gärna hans tröjor oxå....blir ju finast så! Men han undrade vad jackan ska komma med nästa gång....;)

   Radera
  5. Jackan skulle det visst inte stå!!!!! Hahaha autokorrekt är min bästa vän!

   Radera
  6. Ja, det såg ut som likmaskar i maten, blä!

   Kul att sambon blev imponerad av tröjvikarknepet. Min make blev också imponerad men livrädd att han skulle behöva lära sig det, men jag är som du, viker helst själv :)

   Ha ha Jackorna! I love autocorrect :)

   Jadu, fortsätter vi så här så kan nog jackorna hitta på vad som helst!

   Radera
  7. Man borde korrekturläsa sin text innan man trycker på publicera, men orkar det oftast inte. När man sen läser det så är där hur många fel som helst....men men, huvudsaken är väl inte vad jag skriver utan att du förstår vad jag menar.

   jackan =jag , så det var verkligen en konstig autokorrekt tycker jag.
   På tal om jackor så är det ju faktiskt dags för oss att plocka in vinterjackorna, nu ska jag bara hitta en bra förvaring för dom. De åker inte ut i förrådet innan vi har sorterat där! Förrådet får bli vårens stora projekt.

   Radera
 2. Tror jag har sett liknande pennor i panduros katalog.
  /angio101

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, tack angio101!
   Det måste kollas upp.
   Kram
   Linn

   Radera
 3. Hej!

  Att använda DYMO tejp på nya sätt kan inte vara konstigt - det kan bara vara kreativt.

  Med vänliga hälsningar,

  Denitsa Stoyanova
  DYMO Helpdesk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Denitsa!

   Visst har du rätt, man får se det som kreativt istället för nördigt, he he.

   Jag använder ju min DYMO till allt så dom är redan vana på jobbet med att jag märker upp allt möjligt. :)

   Linn

   Radera