tisdag 12 mars 2013

Bra Billig Badrumsförvaring

Eftersom vi som använder oss av FlyLadys städkoncept håller hus i badrummet denna vecka kommer här ett inlägg med lite inspirationsbilder angående praktisk badrumsförvaring som inte kostar skjortan.



Bildkälla: www.marthastewart.com

Ett smart och snabbt sätt att få extra förvaringsutrymme i ett litet badrum är att sätta upp en hylla ovanför dörren. Det har vi även gjort hemma hos oss, men på denna bild gillar jag att det är så härligt, solgult färgmatchat. Till och med badlakanet som  hänger på en krok på insidan av badrumsdörren är solgult. En underbar vårfärg!



Bildkälla: homedesign.marthastewart.com

Här har man använt sig av hållare för att hänga upp handdukar och badlakan på insidan av badrumsdörren. Ett smart sätt att spara på väggytan.



Bildkälla: www.roomzaar.com

På en liten gästtoalett blir det både fint och praktiskt med förvaringshyllor ovanför toalettstolen. Som synes kan man förvara såväl extra handdukar som toalettpapper och prydnadssaker på hyllplanen.




Bildkälla: www.bhg.com

 Både dekorativt och praktiskt att använda små hyllplan med plastlådor från IKEA som tar liten plats. Genom att lådorna har märkts upp så har varje person i familjen fått sin egen lilla förvaringslåda att förvara sina badrumssaker i.


Bildkälla: decoradecora.blogspot.se

Här syns ett annat sätt att genom små lådor låta varje familjemedlem få en egen uppmärkt liten hylla för tandborste och andra småting.  Både familjärt och ett sätt att hålla handfatet fritt från tandborstar och tandborstglas.



Bildkälla: familiesthatstick.blogspot.se

Om man vill hålla handfatet fritt genom att förvara tandborstarna i en låda så kanske detta förslag kan vara något? En enkel besticklåda där varje tandborste har sitt eget fack. En liknande låda kostar inte mer än en tia eller två.



Bildkälla: indulgy.com

Ett såväl stilfullt som grymt smart sätt att förvara el-tandborstarna på är detta hemmabygge där tandborstarna förvaras på hyllorna i sina laddningsstationer med elsladdarna gömda bakom den nedre luckan. En sådan här skulle jag gärna ha i vårt badrum.



Bildkälla: designedbydawnnicole.com

Dawn Nicole som driver bloggen designedbydawnnicole.com har kommit på att man får rum med extra förvaring genom att spänna upp en extra draperistång in mot väggen över badkaret. Där kan man förvara såväl korgar med barnens badleksaker som hänga upp duschborstar och andra ting.




Bildkälla: www.solutions.com

Man kan även köpa dubbla duschstänger som sitter ihop eller varför inte bara ta två vanliga duschstänger och fästa den ena strax bakom duschdraperiet. På den extra duschdraperistången får du rum att förvara badlakan och kan även hänga upp dom på tork och om du vill slippa se badlakanen så är det bara att dra för duschdraperiet.



Bildkälla: instructions0.blogspot.se

Man kan även använda ett gammalt vinställ som man hänger upp på väggen och förvarar ihoprullade rena handdukar i om man har dåligt med linneskåpsförvaring hemma.




Bildkälla: socialcafemag.com

En annan förvaringstyp som tar liten plats eftersom man förvarar på höjden är en stege med breda stegplan. Denna påminner mycket om IKEAs nyhet vägghyllan Hjälmaren.



Bildkälla: recycledawblog.blogspot.se

Vad sägs om denna härligt pastelliga handduksförvaring? Det är Daw som driver bloggen recycledawblog.blogspot.se som på sin blogg visar hur man kan göra en liknande förvaring med hjälp av bland annat tomma konservburkar och decoupagepapper. 




Bildkälla: beautifullybellafaith.com

Här har man istället använt sig av runda korgar som fästs på väggen. Sedan har man rullat ihop handdukarna snyggt och stoppat in dom i korgarna för förvaring.




Bildkälla: www.bhg.com
Om du har en gammal byrålåda hemma som du inte längre har användning för kan du göra som på bilden här ovan och hänga upp den på badrumsväggen. Tapetsera botten på lådan och fäst en liten extrahylla så har du en snygg och unik förvaring. Genom att även fästa en rund pinne längst ner så har du fått en handukshängare. Låt gärna knopparna sitta kvar både för att det är dekorativt och för att det är praktiskt att kunna hänga t ex halsband eller en handduk därpå.



Bildkälla: www.shelterness.com

Om det finns utrymme i ditt badrum så har IKEA såväl små trälådor och en kryddhylla av trä som du även kan använda i badrummet för förvaring.



Bildkälla: socialcafemag.com

Om du har ett väldigt litet badrum kanske du åtminstone får rum att hänga upp en trådkorgsförvaring i taket ? Jag har sett att både Granit och Lagerhaus säljer liknande förvaringskorgar.



Bildkälla: www.cotemaison.fr

Förvaring för extra  toalettrullar är också bra att få plats med i badrummet. Här är ett kreativt designerträd med färgglada toarullar på. En liknande kanske man kan göra själv om man är lite händig?


Bildkälla: www.houzz.com

Här har man använt sig av den klassiska hyllplanet ovanför toalettdörren till toapappersförvaringen.



Bildkälla: organizedandeasier.blogspot.se

Denna toalettpappersförvaring är egentligen en gammal cd-förvaring som har fått ett nytt användningsområde i badrummet.


Bildkälla: pinterest.com

En snygg rottingkorg med lock kan också tjäna som förvaring för ett lager av extra toarullar.


Det var några tipsbra och billig badrumsförvaring.

Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar