tisdag 12 mars 2013

Udda förvaringsmöbler

Bra och praktisk förvaring behövs alltid hemma. Helst ska den inte vara alltför dyr heller. Men ibland är det också roligt att kika på olika typer av udda förvaringsmöbler. Vilket jag tänkte vi skulle göra idag.


Bildkälla: weburbanist.com
Vad sägs t ex om en byrå i trä som är formad som en stor handgranat? Såväl handgranaten som den stora handen, som även den har inbyggda lådor för förvaring. är designade av det kubanska designkollektivet Los Carpinteros. Om man placerar handgranaten i ena hörnan av rummet och handen i den andra änden, så framstår det som om handen precis har kastat iväg handgranaten.




Bildkälla: dornob.com
Bildkälla: dornob.com


Kolla in detta stora syskrin av trä designat av den tyske designern Kiki van Eijk. Först när hon ställer sig bredvid sitt verk ser man hur stor den egentligen är. Detta projekt ska enligt uppgift ha tagit hela fyra år att förverkliga. Syskrinets konstruktion är välavvägd så att den ska kunna öppnas enkelt av en enda person.


Bildkälla: www.svenskttenn.se
Jag har alltid gillat det klassiska skåpet 881, tillverkat av vavonnarot och valnöt, som säljs på Svenskt Tenn. Skåpet kallas även för "skåp med 21 lådor", trots att det faktiskt bara har 19 st lådor. Designer är den välkände österrikisk-svenska formgivaren Josef Frank.



          
Bildkälla: dornob.com
                         



Ett modernare skåp med många lådor syns här ovan. Detta skåp är designat av kanadesaren Rob Southcott  som kallar sitt verk för Community. Även här har man använt sig av olika träslag  samt även olika sorters beslag till lådorna.



Bildkälla: androphilia.tumblr.com

Ett annat skåp med väldigt många lådor som är så färgglatt att man blir glad bara av att titta på det är detta fina skåp som är tillverkat av gamla bibliotekslådor som har använts för förvaring av biblioteksböckernas registerkort.



Bildkälla: http://freshome.com/2008/04/04/chest-of-drawers/
Detta är en av min favoriter när det handlar om byråar. Denna byrå består av återanvända gamla lådor av olika träslag med olika knoppar och handtag. Det gör att varje byrå blir helt unik. Det skulle vara roligt att försöka sig på att skapa en alldeles egen liknande byrå genom att leta rätt på fina byrålådor på loppmarknader. 



Bildkälla: www.trademe.co.nz


Och vad sägs om denna söta byrå som ser ut som en gullig "gubben-i-byrån" som vaktar dina kläder. Dess roliga form gör mig också glad bara av att titta på den.


Bildkälla: freshome.com
Om man är ute efter en mer rustik men ändå unik byrå till förvaring så kanske en byrå gjord av vedträn kan vara något? Denna heter Facecord och designern heter Mark Moskowitz.




Bildkälla: www.houzz.com
Här är en annan färgglad förvaring. En hel vägg täcks av olikfärgade kuber med praktiska luckor som döljer förvaringen.



Bildkälla: weburbanist.com
Att använda trappan som förvaringsplats har också blivit allt mer populärt. På så vis kan man få användning för ett utrymme som annars skulle ha förblivit outnyttjat. På bilden syn att ägaren till denna trappa förvarar sina skor i trapplådorna. Vilken smart idé för det fall att man har en trappa nära ytterdörren.



Bildkälla: www.lushome.com
Här syns ett annat exempel på hur man kan nyttja platsen under trappan till förvaring. I detta fall har man byggt in ett antal byrålådor under trappan. ¨


Bildkälla: 9am-3pm.com
Den japanske designer Kotaro Anazai har designat en trappa i trä där kreativiteten har flödat för att få till flera olika typer av förvaring i trappan. Det finns såväl lådor som luckor att förvara saker i.



Bildkälla: freshome.com
Fractal 23 som är namnet på förvaringskuben ovan är designad av japanen Takeshi Miyakawa och har precis som namnet på pjäsen antyder, 23 st olika stora lådor för förvaring. 


Och med Takeshis kub sätter jag punkt för detta inlägg. 

Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar