lördag 2 mars 2013

Familjepärm steg 6 - Storstädning

Det sjätte steget i att tillverka en egen FAMILJEPÄRM innebär att vi kan välja på att göra egna detaljerade storstädningslistor, en för varje rum eller att skriva ut FlyLadys detaljerade städlistor, en för varje zon, och använda dessa som en mall som vi sedan anpassar så att dom passar oss och vårt hem.

Du minns väl att hemmet är uppdelat i zoner? Annars kan du läsa mer om zonindelningen HÄR

Bildkälla: flylady.net

FlyLadys detaljerade städlistor för dom olika zonerna i hemmet hittar du HÄR.
Bildkälla: flylady.net
Bildkälla: www.flylady.net
 Du kan också välja att gå in på FlyLadys hemsida en gång per vecka och skriva ut städlistan för den aktuella zonen genom att gå in på launchpaden och därefter välja zones där du finner en länk till den aktuella zonen.

Du måste då göra detta fem veckor i följd för att få med alla fem zonernas städlistor.VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG!

Kom dock ihåg att du INTE ska börja med den detaljerade storstädningen förrän du har decluttrat klart i den aktuella zonen.

Utan tanken just nu är att du bara ska skriva ut dom detaljerade städlistorna och sätta in dom i din Familjepärm under fliken storstädning.

FAMILJEPÄRM

När vi börjar med FlyLady så är det viktigast att början rensa i röran eller decluttra som det också kallas för.

Detta gör vi 15 minuter varje dag och det är en av dom viktiga grunderna i FlyLadys städkoncept.

Bildkälla: flylady.net
 Så länge som du inte är klar med decluttrandet i den aktuella zonen ska du således inte börja med någon detaljstädning. Behöver du en liten påminnelse om hur man decluttrar? Kolla då HÄR.


Bildkälla: flylady.net

Och när du väl är klar med decluttrandet i den aktuella zonen och därmed kan gå över till detaljstädningen så kommer du att förvånas över hur enkelt det plötsligt har blivit eftersom all röra är bortrensad, varje sak har sin egen plats och du har förhoppningsvis gjort dig av med sånt som du inte älskar, använder eller behöver.


Och inte nog med det.  När du har kommit så långt att decluttrandet är klart och dina rutiner sitter i ryggmärgen så kommer huset i princip städa sig själv, påstår FlyLady.


Bildkälla: flylady.net
Jag längtar dit, för då har jag nått mitt slutmål som är ett harmoniskt hem där det råder ordning och reda.

 Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar