lördag 23 mars 2013

Lördagsrutin - Familjedag

LÖRDAGAR är familjedagar!

Ett av syftena med FlyLadys städkoncept är att vi ska slippa ägna våra lediga dagar till att komma ikapp hemma och behöva ta hand om veckostädning och tvätten under helgen.


Bildkälla: flylady.net

Nej, istället för att städa och tvätta på lördagar är målet att vi ska kunna hålla lördagarna helt fria för att kunna göra något roligt tillsammans hela familjen. Bildkälla: lauralttst.blogspot.se


Vad tycker du och din familj om att göra tillsammans?

Hemma hos oss var alltid pick-nick i skogen, museumbesök, biblioteksbesök, bio, bowling, bakning, och familjespel av olika slag populära när barnen bodde hemma.


Bildkälla: www.brfalphusen.se

På kvällarna älskade barnen att "kura skymning" vilket innebar att vi läste sagor i skenet av levande ljus. Jag minns speciellt när första Harry Potterboken kom på svenska. Oj, vad vi läste, bara ett kapitel till... lät det hela tiden. Det var tur att vi alla i familjen, även barnen, kunde turas om med läsningen då.

Ja, det finns mycket skoj man kan hitta på lediga lördagar beroende på ålder, intresse, ekonomi och andra faktorer. För den som önskar få några förslag så bjuder FlyLady på ett antal "Family Fun Time Ideas"på sin hemsida.

Trevlig lördag!

Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar