söndag 17 mars 2013

Piffa upp sig lite

Eftersom det fortfarande är mars så är månadens vana hos FlyLady att direkt på morgonen klä på sig, fixa till sig och ta på sig inneskor.

Bildkälla: flylady.net


Men nu har jag tänkt att istället testa en annan idé som en av skribenterna i den utmärkta tråden "Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden" som finns på Familjelivs forumhar utmanat sig själv med.  

Tyvärr kommer jag inte ihåg vem det var som kom på denna idé, som alltså handlar om att försöka piffa upp sig, genom att använda det man redan har hemma på ett nytt sätt. Om den som kom med den idén läser här, så hojta gärna till, så att jag kan kan ge dig den credit som du förtjänar! 


Bildkälla: www.pinterest.com

Tanken är alltså INTE att jag ska springa ut och handla en massa nya kläder eller accessoarer. Utan istället använda dom jag har på ett mer genomtänkt sätt.

Man brukar ju tala om 20-80 regeln, dvs. att vi använder 20 % av våra kläder 80 % av tiden. Och det stämmer nog bra i mitt fall.

Så min plan är att göra en rejäl rensning i garderoben nästa vecka och även se till att använda mina accessoarer för att på så vis "skapa nya outfits" av dom kläder och tillbehör som jag redan har hemma


Bildkälla: www.insideoutstyleblog.com

På bilden här ovanför visas hur man genom att använda olika accessoarer kan få en och samma tröja att bli fyra olika outfits. Den bilden anser jag beskriver rätt väl om hur jag tänker mig att genomföra detta projekt. 


Bildkälla: www.stylebykaren.com

Ett sätt att variera sina kläder på är t ex att använda scarves på olika sätt. Karen som driver hemsidan www.stylebykaren.com visar på bilden här ovanför några varianter på detta tema. 


Bildkälla: www.scarves.netOch om du vill se ännu fler tips på hur du kan variera din outfit genom att knyta din scarf på olika sätt så kan du gå in på sidan www.scarves.net där du kan hitta hela 40 olika förslag på variationer för hur du kan använda din scarf. Jag har en hel del olika scarves hemma och har därför under nästa vecka som mål att bland annat använda mig av dessa för att piffa upp min klädsel.Men givetvis finns det även många andra enkla förslag och tips på hur du kan piffa upp din klädsel på ett enkelt sätt genom att använda dig av dom saker du redan har hemma. Bildkälla: www.abeautifulmess.com

Scarfar kan även användas i håret eller som accessoar på en väska som synes på bilden här ovanför. Bildkälla: www.polyvore.com

På bilden här ovanför har man använt en och samma svarta
tröja men med fyra olika bälten för att få variation.
Källa: fashionrolla.comEtt sätt att förändra en outfit på kan vara att använda bälten på olika sätt. Bälten används ofta för att hålla upp ett par byxor men bälten är även utmärkta att använda som accessoarer för att piffa upp en outfit. 


Bildkälla: www.jenthousandwords.com

LBD, dvs Little Black Dress, är ett uttryck som vi hör ofta och som handlar om den svarta klänningen som vissa anser att alla bör ha i sin garderob eftersom den kan varieras i oändlighet. På bilden här ovanför ser vi 15 olika sätt att variera den lilla svarta på.Bildkälla: www.infovisual.info

Genom att använda smycken av olika slag, halsband, örhängen, armband, ringar och broscher kan man också variera och förnya sin klädsel på olika sätt. Roliga bijouterier kan man också ofta köpa för en billig summa. 


Bildkälla: www.ohthelovelythings.com


Man behöver inte klippa sig eller färga håret för att få lite rolig variation på sitt utseende. Det finns en mängd olika frisyrer som man kan göra själv hemma. Här ovanför ser du 15 olika förslag på frisyrer för den som har lite längre hår. Givetvis kan även den som är korthårig också variera sin frisyr på olika sätt, det är bara att söka efter bilder med idéer på nätet.Bildkälla: ahyde96.blogspot.se


Ytterligare en idé kan vara att pyssla om sig själv lite genom att fixa naglarna. 
Bildkälla: www.youtube.com

Eller varför inte testa en ny make-up?

Så min egen lilla mars-utmaning nästa vecka, får bli att städa ur garderoben samt att försöka piffa upp mig lite genom att använda dom kläder och accessoarer som jag redan har hemma på ett nytt sätt

Detta känns som ett mycket roligare test än skoprojektet härom veckan :)

Kram
Linn

3 kommentarer:

 1. TACK för alla tips, och speciellt för ditt tips på mitt inlägg!
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det var du Fnulan som hade kommit på denna smarta idé!
   Jag glömde ju tyvärr bort vem det var som hade kommit på detta härliga förslag, sorry!

   Så det är jag som ska tacka dig!!

   Skoprojektet var ju inte direkt någon hit som sagt, så nu ser jag fram mot att testa ditt tips istället!

   Kramar
   Linn

   Radera
  2. Eller vänta nu...

   Du kanske menade mitt inlägg på din sida, kom jag på nu?
   I så fall, säger jag varsågod! Önskar du bodde närmre så kunde jag göra en insats för att hjälpa dig komma igång :)

   Men det betyder i så fall att jag fortfarande inte vet vem jag har att tacka för det smarta förslaget att använda mars månads vana till att piffa upp sig?

   Radera